BMW gaudynės Kaune: pareigūnai automobilį apšaudė, girtas vairuotojas aršiai priešinosi

Kaune policija vaikėsi nestojusį automobilį BMW. Per gaudynes pareigūnai bėglį apšaudė. Galiausiai šiam įskridus į griovį, girtas automobilio vairuotojas bandė aršiai priešintis, bet buvo sutramdytas ir atsidūrė areštinėje.

 BMW gaudynės Kaune: pareigūnai automobilį apšaudė, girtas vairuotojas aršiai priešinosi.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 BMW gaudynės Kaune: pareigūnai automobilį apšaudė, girtas vairuotojas aršiai priešinosi.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 16, 2022, 9:50 AM, atnaujinta Aug 16, 2022, 10:06 AM

Kaip pranešė Policijos departamentas, rugpjūčio 15 d. apie 3 val. Kaune, Savanorių pr., policijos pareigūnų reikalavimui sustoti nepakluso automobilio BMW 320 vairuotojas.

Automobilis dideliu greičiu nuvažiavo sukeldamas pavojų eismo saugumui.

Persekiojimo metu Kaune, Kleboniškių g., tarnybiniais automobiliais užblokavus kelią, persekiojamas automobilis, apvažiuodamas kliūtį, sukėlė pavojų sveikatai ir gyvybei iš tarnybinio automobilio išlipusiems pareigūnams. Todėl Kauno apskrities VPK pareigūnas iš tarnybinio pistoleto „Glock 19“ iššovė tris kartus automobilio kryptimi.

Tą pačią dieną apie 3 val. 26 min. Kauno r., ties Zacišiaus kaimu, persekiojamas automobilis BMW nuvažiavo į pakelės griovį.

Sulaikomas girtas (1,16 prom.) automobilio vairuotojas (gim. 1997 m.) aktyviais veiksmais priešinosi pareigūnams. Nepaisant to, įtariamasis buvo sutramdytas ir uždarytas į areštinę.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo pareigūnams.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas panaudodamas ar grasindamas tuoj pat panaudoti fizinį smurtą pasipriešino valstybės tarnautojui ar kitam viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.