Prie sienos su Lenkija sulaikytas latvis ir malietis: vyrai pasieniečiams pateikė suklastotus dokumentus

Savaitgalį Kalvarijos užkardos pasieniečiai sulaikė iš Lietuvos į Lenkiją vykusius Malio ir Latvijos piliečius. Vienas užsienietis dokumentų kontrolės metu VSAT pareigūnams pateikė svetimą dokumentą ir maršrutiniu autobusu bandė neteisėtai išvykti iš Lietuvos, kitas – turėjo, įtariama, suklastotą vairuotojo pažymėjimą.

 Prie sienos su Lenkija sulaikytas latvis ir malietis: vyrai pasieniečiams pateikė suklastotus dokumentus.<br> VSAT nuotr.
 Prie sienos su Lenkija sulaikytas latvis ir malietis: vyrai pasieniečiams pateikė suklastotus dokumentus.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 22, 2022, 4:02 PM

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) praneša, kad sekmadienį VSAT Varėnos rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė Lenkijoje registruotą maršrutinį autobusą „Mercedes Benz“. Juo iš Lietuvos per Lenkiją į Vokietiją vyko grupė asmenų.

Vienas vyras kontrolei pateikė Senegalo piliečio vardu išduotą leidimą gyventi Ispanijoje. Dokumentas sukėlė įtarimų VSAT pareigūnams. Netrukus išsiaiškinta, kad senegaliečiui išduotu leidimu mėgino pasinaudoti 20 metų Malio pilietis, laikinai gyvenęs VSAT Užsieniečių registracijos centre Kybartuose.

Vyras čia laukė, kol bus išnagrinėtas jo prašymas dėl prieglobsčio suteikimo, turėjo teisę parai išeiti iš centro teritorijos, tačiau nusprendė išvykti iš šalies Lietuvoje. Vykti į kitą valstybę jis, remiantis teisės aktais, negalėjo.

Neabejojama, kad malietis planavo per Lenkiją pasiekti kurią nors Vakarų Europos valstybę.

VSAT pareigūnai neleido užsieniečiui tęsti kelionės. Jis buvo pristatytas į Kalvarijos užkardą, o maršrutiniam autobusui leista vykti toliau. Procesinį sprendimą dėl užsieniečio VSAT pareigūnai ketina priimti artimiausiu metu.

Tą pačią dieną analogiškomis aplinkybėmis Kalvarijos užkardos pasieniečiams įkliuvo ir Vokietijoje registruotą „BMW 390L“ vairavęs latvis.

Ties Salaperaugio kaimu sustabdytas 34-erių vyras dokumentus tikrinusiems VSAT pareigūnams pateikė įtartiną lenkišką vairuotojo pažymėjimą. Jame pasieniečiai įžvelgė klastojimų požymių.

VSAT pareigūnai neužtruko išsiaiškinti, kad šis latvio pateiktas dokumentas yra, įtariama, visiška klastotė.

Po apklausos Latvijos pilietis uždarytas į areštinę, o transporto priemonė perduota kartu vykusiam vyrui, kuris turėjo tvarkingus dokumentus ir teisę vairuoti tokios kategorijos transporto priemonę.

Latviui dėl dokumentų suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų. Tolesnes įvykio aplinkybes aiškinasi ikiteisminį tyrimą pradėję VSAT Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.