Pasieniečiai į Lietuvą neįleido belgiškas klastotes turėjusių dviejų rusų

Lavoriškių punkte pasieniečiai į Lietuvą neįleido dviejų Rusijos piliečių. Abu užsieniečiai dokumentus tikrinusiems VSAT pareigūnai pateikė, įtariama, suklastotus leidimus gyventi Belgijoje.

 Pasieniečiai į Lietuvą neįleido belgiškas klastotes turėjusių dviejų rusų.<br> VSAT nuotr.
 Pasieniečiai į Lietuvą neįleido belgiškas klastotes turėjusių dviejų rusų.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 30, 2022, 12:24 PM

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba, pirmadienį naktį Vilniaus pasienio rinktinės Lavoriškių užkardos pareigūnai Lavoriškių punkte patikrino iš Baltarusijos atvykusį mikroautobusą „Mercedes Benz“. Vokietijoje registruota transporto priemone vyko grupė asmenų.

Kontrolės metu pasieniečiai dėmesį atkreipė į dviejų keleivių dokumentus. 28-erių vyro rusiškas pasas buvo nepriekaištingas, tačiau jo pateiktas leidimas nuolat gyventi Belgijoje pasirodė įtartinas. Netrukus nustatyta, kad tai – visiška klastotė. Rusas buvo informuotas, kad kelionės tęsti nebegalės.

Tokiomis pačiomis aplinkybėmis iš mikroautobuso išlaipinta ir 48 metų Rusijos pilietė. Moters turėtas pasas buvo tvarkingas, tačiau leidimas gyventi Belgijoje – suklastotas.

Paaiškėjo, kad abu rusai kaip pakeleiviai į šį mikroautobusą įsėdo Baltarusijos teritorijoje, prie pat pasienio kontrolės punkto. Transporto priemonės vairuotojo ir ja važiavusių kitų penkių užsieniečių dokumentai buvo tvarkingi. Jie legaliai įvažiavo į Lietuvą.

Pasieniečiai atliko tokiais atvejais įprastus formalumus – Rusijos piliečiams surašė ir įteikė atsisakymus leisti atvykti kertant sieną. Belgiškos klastotės iš mikroautobuso keleivių paimtos, o abu užsieniečiai tą pačią dieną grįžo į Baltarusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?