Feisbuke į šuns dienas homoseksualus išdėjęs raseiniškis turės patuštinti piniginę

Po išgertuvių feisbuke panaršyti sumaniusį Raseinių rajono gyventoją 36 metų Mantą P. supykdė čia rastas straipsnis su savo homoseksualumo neslepiančio Seimo nario nuotrauka.

 Feisbuke parašytas komentaras jo autoriui pridarė daug nemalonumų. <br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
 Feisbuke parašytas komentaras jo autoriui pridarė daug nemalonumų. <br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-20 19:20

Vyras net neskaitęs straipsnio parašė komentarą, kuriame nevengdamas grasinimų ir keiksmažodžių parašė, ką jis mano apie tokius žmones.

Parašęs tai, kas tuo metu šovė į galvą, raseiniškis nuėjo miegoti, o ryte pamatė, kad jo komentaras susilaukė daug „patiktukų“.

Vis dėlto išsiblaivęs Mantas P. savo vakarykštę rašliavą nusprendė ištrinti, todėl labai nustebo, kai po mėnesio buvo iškviestas į policijos komisariatą pasiaiškinti ką buvo parašęs feisbuke.

Manto P. veiksmus įvertinę pareigūnai jį patraukė baudžiamojon atsakomybėn už kurstymą prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę.

Kadangi Mantas P. kaltu prisipažino ir gailėjosi dėl tokio savo poelgio, ikiteisminį tyrimą buvo nuspręsta užbaigti baudžiamuoju įsakymu, kurį patvirtinusi Šiaulių apylinkės teismo Raseinių rūmų teisėja Irena Narbutienė skyrė 1 tūkstančio 700 eurų baudą.

Pradėjo ikiteisminį tyrimą

Ikiteisminis tyrimas dėl kurstymo prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę Raseinių rajono policijos komisariate buvo pradėtas po to, kai į Virtualaus patrulio feisbuko puslapį buvo gautas pranešimas, kad gegužės 19 dieną vienas feisbuko vartotojas parašė neapykantą kurstantį komentarą.

Pareigūnai šio komentaro įvertinimui pasitelkė Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos narius, kurie konstatavo, kad komentaru buvo raginta imtis diskriminacinių veiksmų prieš homoseksualius asmenis kaip grupę, kurstoma prieš juos smurtauti bei fiziškai su jais susidoroti, komentaro autorius savo pasisakymais tyčiojosi ir niekino homoseksualius žmones dėl jų orientacijos.

Kas parašė šį komentarą, pareigūnai nustatė be didesnio vargo.

Į policijos komisariatą iškviestas Mantas P. iškart prisipažino parašęs šį komentarą, tačiau negalėjo prisiminti, ką konkrečiai rašė.

Išliejo susikaupusį pyktį

Vyras paaiškino, kad prie savo feisbuko paskyros vėlai vakare prisijungė būdamas stipriai girtas.

Pamatęs straipsnį su savo homoseksualumo neslepiančio Seimo nario nuotrauka Mantas P. supyko.

Jo žodžiais tariant, tuo metu ir spaudoje, ir elektroninėje erdvėje buvo ypač daug straipsnių, kuriais netradicinės orientacijos žmonės siekė dėmesio sau, todėl dar vienas straipsnis jį išprovokavo dabar pačiam nesuprantamam elgesiui.

Net neskaitęs straipsnio vyras parašė komentarą, kuriame išliejo visą tuo metu susikaupusį pyktį.

Baigęs rašliavą raseiniškis nuėjo miegoti, o ryte vėl prisijungęs prie feisbuko po vakarykščiu savo komentaru išvydo daug „patiktukų“.

Ryte blaivytis pradėjęs vyras sakė supratęs, kad bus kažką negero parašęs, todėl savo vakarykštį komentarą ištrynė net jo neskaitęs.

Pats prašė skirti jam baudą

Mantas P. sakė daugiau jokių komentarų jis feisbuke nerašinėjo, todėl nustebo, kai prabėgus mėnesiui buvo iškviestas į policijos komisariatą.

Kaltu dėl jam inkriminuoto nusikaltimo prisipažinęs vyras sakė, kad komentarą parašė dėl to, kad jam nepriimtinas toks netradicinės seksualinės orientacijos viešinimas, kadangi jis yra vedęs ir augina vaiką.

Dėl savo poelgio gailėjęsis raseiniškis sakė, kad savo nuomonės tokiu būdu nebūtų išreiškęs, jei nebūtų buvęs girtas.

Pareigūnų Mantas P. prašė ikiteisminį tyrimą baigti baudžiamuoju įsakymu paskiriant jam baudą, kadangi jis dirba ir turi galimybę baudą sumokėti.

Jam paskirtą 1 tūkstančio 700,00 eurų baudą iš homoseksualių žmonių išsityčiojęs raseiniškis privalės sumokėti per devynis mėnesius nuo baudžiamojo įsakymo įsiteisėjimo dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.