Nufilmuotos „Audi“ gaudynės Šiaulių gatvėmis: bėgliai buvo girti, vairuotojas – beteisis

Spalio 17-osios vakare Šiaulių pareigūnams teko mobilizuoti pajėgas dideliu greičiu į Šiaulius įvažiavusiam ir pavojingai manevruojančiam bei grėsmę eismo dalyviams keliančiam automobiliui sulaikyti. Į patrulių ekipažo reikalavimą sustabdyti transporto priemonę, jos vairuotojas nereagavo, padidino greitį ir nudūmė miesto gatvėmis.

 Nufilmuotos „Audi“ gaudynės Šiaulių gatvėmis: bėgliai buvo girti, vairuotojas – beteisis.<br> Šiaulių apskrities VPK nuotr.
 Nufilmuotos „Audi“ gaudynės Šiaulių gatvėmis: bėgliai buvo girti, vairuotojas – beteisis.<br> Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 21, 2022, 9:41 AM, atnaujinta Oct 21, 2022, 9:49 AM

Kaip rašoma Šiaulių apskrities VPK pranešime, sprukdamas „Audi A6“ ne kartą kirto dvigubą ištisinę liniją, įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, vieną sankryžą kirto, degant raudonam šviesoforo signalui.

Matydami, kad pasprukti nepavyks, Gegužių gatvėje bėgliai sustojo autobusų stotelėje ir lyg pabaidyti kiškiai spruko iš automobilio. Jų buvo trys. Kadangi pareigūnai buvo du, tad ir sulaikyti pavyko tik du bėglius.

Prieš aršiai besipriešinančius įtariamuosius buvo panaudotos specialiosios priemonės. Vienam jų teko pajusti elektros impulsinio prietaiso „Taser“ poveikį, antrajam – paragauti ašarinių dujų.

Įsodinti į tarnybinius automobilius sulaikytieji dievagojosi, kad „Audi A6“ nė vienas jų nevairavo. 23 metų vaikinui alkoholio matuoklis parodė – 2,81 prom., o 28 metų jo bendrakeleiviui – 2,59 prom. girtumą. Automobilis priklauso pastarajam, tačiau šis teisės vairuoti nėra įgijęs ir tikino, kad jis automobilio nevairavo.

„Jei būčiau vairavęs, tikrai būčiau sustojęs“, – aiškino jis pareigūnams.

24 metų sulaikytasis irgi teigė nežinąs, kas sėdėjo prie automobilio vairo, nes, įsėdęs į jį, iš karto užmigo. Paaiškėjo, kad įkaušę vaikinai į Šiaulius atsibeldė iš Pakruojo.

Abu sulaikytieji naktį praleido areštinėje, o ryte prisiminė, kad „Audi A6“ vairavo jų draugas, kuriam iš automobilio pavyko pasprukti.

29 metų Šiauliuose gyvenantis vaikinas buvo surastas ir iškviestas į Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariatą. Jis prisipažino vairavęs transporto priemonę, o nestojęs todėl, kad neturi teisės vairuoti. Girtumo jis nepripažino, tačiau neblaivumo patikros vengimas, kai yra nustatyti neblaivumo požymiai, prilyginamas girto vairavimui. Vaikinas ir anksčiau nevengė sėsti prie automobilio vairo apsvaigęs – tik ne nuo alkoholio, o nuo psichotropinių medžiagų. Už tai jam buvo skirtos administracinės baudos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.