Panevėžyje suimtas keliolika vagysčių įtariamas vyras

Panevėžio apylinkės prokuratūros prokuroras Paulius Jasiukaitis penktadienį kreipėsi į teismą, prašydamas skirti griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą, 46 metų Panevėžio rajono gyventojui, įtariamam vagystėmis. Įtariama, kad Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos pareigūnų paryčiais vagystės vietoje su įkalčiais sulaikytas vyras yra susijęs su dar keliolika vagysčių Panevėžyje bei aplinkiniuose rajonuose.

Panevėžyje suimtas keliolika vagysčių įtariamas vyras.<br> Panevėžio apskrities VPK nuotr.
Panevėžyje suimtas keliolika vagysčių įtariamas vyras.<br> Panevėžio apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 28, 2022, 1:54 PM, atnaujinta Oct 28, 2022, 2:22 PM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, pusamžis Panevėžio rajono gyventojas į Panevėžio AVPK Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnų rankas pakliuvo ankstų spalio 27-osios rytą Pakruojo rajone. Įtariamasis buvo sulaikytas su įkalčiais, kai iš privataus namo ūkinio pastato pavogė 600 eurų vertės vejapjovę.

Sulaikytam įtariamajam jau pareikšti įtarimai ir dėl rugpjūčio mėnesį įvykdytos vagystės Pasvalyje. Tuomet iš privataus namo kieme stovėjusio automobilio bei ūkinio pastato buvo pavogta turto, kurio vertė daugiau nei 2 tūkstančiai eurų.

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovaujančio Panevėžio apylinkės prokuratūros prokuroro P.Jasiukaičio, šiuo metu atliekama dar 15-ka ikiteisminių tyrimų dėl vagysčių, su kuriomis yra pagrindas sieti įtariamąjį. Minėti nusikaltimai šių metų birželio-spalio mėnesiais buvo įvykdyti Panevėžio, Molėtų, Kėdainių, Prienų, Radviliškio rajonuose. Tačiau pareigūnai įtaria, kad įtariamasis galimai yra įvykdęs žymiai daugiau vagysčių.

Sulaikius įtariamąjį, buvo atliktos kratos patalpose Panevėžio mieste bei rajone. Jų metu kriminalistai rado daug galimai vogtų daiktų – įrankių, buitinės technikos, dviračių (tarp jų ir elektrinių), šilumos siurblių bei kt.

„Gali būti, kad ne visi šio turto savininkai yra pranešę pareigūnams apie vagystes. Raginame juos kreiptis į policiją“, – sakė prokuroras P. Jasiukaitis.

Panevėžio rajono gyventojui netrukus gali būti pateikti įtarimai ir dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis, nes per kratą Panevėžio AVPK pareigūnai rado graižtvinį šautuvą ir šovinių.

Niekur nedirbantis įtariamasis 2018–2022 metais yra teistas Norvegijoje, Švedijoje, Danijoje už įvairius nusikaltimus, tarp jų – vagystes ir prekybą vogtais daiktais.

Prokuroras P.Jasiukaitis penktadienį kreipėsi į Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmus, prašydamas skirti įtariamajam suėmimą ilgiausiam, 3 mėnesių, laikotarpiui. Teismas, atsižvelgęs į prokuroro argumentus, jo prašymą patenkino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.