Pavojingos gaudynės Šalčininkų r.: policija vijosi girtą ir beteisį motociklininką

Šalčininkų r. policija vijosi girtą ir beteisį motociklininką. Gaudynės baigėsi sėkmingai, niekas nenukentėjo. Policija praneša, kad incidentas kėlė pavojų aplinkiniams, tačiau apie jį iš karto visuomenės neinformavo ir apie gaudynes pranešė tik po dviejų su puse savaitės.

 Pavojingos gaudynės Šalčininkų r.: policija vijosi girtą ir beteisį motociklininką.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
 Pavojingos gaudynės Šalčininkų r.: policija vijosi girtą ir beteisį motociklininką.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 8, 2022, 9:05 AM, atnaujinta Nov 8, 2022, 9:16 AM

Vilniaus apskrities VPK informuoja, kad gaudynės pavojų visuomenei kėlusios gaudynės Šalčininkų rajono keliais vyko dar spalio 22 d. Tačiau tąkart incidentas buvo nutylėtas ir apie tai pranešt tik lapkričio 8 d.

Kaip rašoma policijos pranešime, pareigūnai, patruliuodami Baltosios Vokės seniūnijos teritorijoje, Rūdninkų kaime, prasilenkė su motociklu, kurio vairuotojas vairavo transporto priemonę be šalmo. Policijos pareigūnams pareikalavus sustabdyti transporto priemonę, vairuotojas nepakluso ir dideliu greičiu nurūko tolyn.

Pareigūnai, siekdami sustabdyti šio pažeidėjo vairuojamą transporto priemonę, pradėjo persekiojimą. Sprukdamas motociklininkas kėlė grėsmę sau ir kitiems eismo dalyviamas – važiavo vidury kelio, dideliu greičiu vingiuodamas ir pavojingai manevruodamas.

Sulaikius vairuotoją, paaiškėjo, kad jis neturi teisės vairuoti šios kategorijos transporto priemones ir yra girtas. Alkoholio matuoklis parodė 2,27 prom.

Motociklininkas „užsidirbo“ kelis administracinių nusižengimų protokolus ir baudžiamąją atsakomybę – jam pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl transporto priemonės vairavimo, kai vairuoja neblaivus asmuo. Už šį nusikaltimą yra numatyta bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.