Alkoholio lėktuve negavęs girtas lietuvis įsiuto: Kauno oro uoste jį teko tramdyti pareigūnams

Kauno oro uoste pasieniečiai sulaikė iš Airijos atskridusį šioje šalyje nuolat gyvenantį lietuvį. Neblaivus vyras skrydžio metu triukšmavo ir necenzūriniais žodžiais plūdo orlaivio įgulą, kuri atsisakė jam parduoti daugiau alkoholio taip užtikrindama skrydžio saugumą.

Alkoholio lėktuve negavęs girtas lietuvis įsiuto: Kauno oro uoste jį teko tramdyti pareigūnams.<br>V.Skaraičio nuotr.
Alkoholio lėktuve negavęs girtas lietuvis įsiuto: Kauno oro uoste jį teko tramdyti pareigūnams.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2022, 11:52 AM, atnaujinta Nov 9, 2022, 12:06 PM

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) praneša, kad naktį iš antradienio į trečiadienį Kauno oro uoste budėję pasieniečiai gavo pranešimą, kad reisu iš Airijos sostinės Dublino atskrendančiame lėktuve yra, įtariama, neblaivus skrydžio saugumui grėsmę keliantis keleivis. VSAT pareigūnai gavo žinių, kad vyras necenzūriniais žodžiais užgauliojo orlaivį aptarnaujantį personalą, nes šis atsisakė gerokai apgirtusiam keleiviui parduoti alkoholio. Asmuo elgėsi agresyviai, šūkavo, svaidėsi grasinimais ir nepaisė reikalavimų nurimti.

Lėktuvui nusileidus Kaune, pasieniečiai šį 27-erių Airijoje nuolat gyvenantį Lietuvos pilietį sulaikė prie trapo ir atvesdino į oro uosto pasienio kontrolės punkto tarnybines patalpas. Atlikus pirminius veiksmus VSAT pareigūnai vyrą perdavė Kauno policininkams, kurie toliau aiškinsis incidento aplinkybes.

Pastaruoju metu vis pasitaiko atvejų, kai oro uostuose pasieniečiams tenka atlikti ne tik tiesiogines funkcijas, bet ir spręsti įvairius neblaivių ar chuliganiškai besielgusių keleivių sukeltus incidentus ir konfliktines situacijas.

Pavyzdžiui, apie vidurnaktį iš praėjusio ketvirtadienio į penktadienį Palangos oro uoste pasieniečiai sulaikė iš Danijos atskridusį ir lėktuve chuliganiškai besielgusį lietuvį. Dėl salone užsirūkiusio vyro lėktuvas Palangoje leidosi avariniu būdu.

Antradienį, lapkričio 1-ąją, Kauno oro uoste pasieniečiai sulaikė į Airiją ketinusį skristi ir chuliganiškai besielgusį neblaivų mažeikiškį, kuris necenzūriniais žodžiais keikė dokumentų patikros laukusius kitus keleivius, jiems grasino, elgėsi agresyviai.

Po sulaikymų tokie asmenys būna pristatomi į oro uostuose esančias VSAT patalpas, o vėliau perduodami policijos pareigūnams tolesniems tyrimams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.