Parą trukusių 16-metės ir jos kūdikio paieškų atomazga – laiminga: jauna mama su vaiku rasti, jiems suteikiama pagalba

Panevėžyje dingus 16-metei motinai su 2 mėnesių kūdikiu, ant kojų sukilo šio ir kitų miestų policijos pareigūnai.  Daugiabučių kvartale Staniūnų gatvėje su savo vaiku ir mama gyvenanti nepilnametė I. M. iš namų išėjo trečiadienį, apie 17–18 valandą. Buvo baiminamasi dėl judviejų, o ypač dėl vaiko saugumo, sveikatos būklės. 

Panevėžyje dingusios 16-metės I. M. ir jos kūdikio paieška buvo sėkminga.  <br> A.Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr. 
Panevėžyje dingusios 16-metės I. M. ir jos kūdikio paieška buvo sėkminga.  <br> A.Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2022, 3:33 PM, atnaujinta Dec 29, 2022, 6:20 PM

16-metė dingo su kūdikiu ant rankų – ji pasiėmė tik telefoną ir kitus būtiniausius daiktus.  I. M. motina į policiją kreipėsi apie 21 valandą, nesulaukusi sugrįžtančios su vaiku savo dukters.

Laimei, paieškos baigėsi sėkmingai – ketvirtadienį, pusę šešių vakaro policija išplatino pranešimą, kad paauglė ir jos kūdikis surasti, jiems suteikiama socialinė pagalba.

Pareigūnams nepilnanametės ir jos vaiko ieškojo beveik parą - nustatinėjama, kur ji glaudėsi per naktį su kūdikiu. Buvo skubiai išplatintas pranešimas dėl judviejų paieškos.

Policininkai bandė prisiskambinti merginai, bet jos telefonas buvo išjungtas. Dėl šios priežasties nepavyko iškart nustatyti jos buvimo vietos.

Ketvirtadienį, prieš 14 valandą, praeiviai pranešė policijai, jog merginą, panašią į išplatintoje nuotraukoje, su kūdikiu jie matė Jonavos autobusų stoties teritorijoje.

„Ši informacija kol kas tikslinama. Dar neaišku, ar liudininkai matė būtent šią merginą. Policijos pareigūnai intensyviai dirba, mėgindami rasti ją ir vaiką“, – portalui lrytas.lt apie 13 valandą pranešė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Reda Zarauskienė.

Pasak I. M. mamos, nei Panevėžyje, nei kituose miestuose ji neturėjo pas ką prisiglausti.

„Žmonių, kurie galėtų suteikti policijai vertingos informacijos apie dingusią motiną su vaiku, prašome skubiai paskambinti telefonu 112“, – paieškos metu informavo Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Jukniūtė.

Pareigūnai intensyviai ieškojo I. M. rato žmonių, kurių informacija galėtų padėti surasti ir ją, ir vaikelį.  

Papildyta 18 val. 10 min.: Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Jukniūtė pranešė, jog beveik parą ieškota nepilnametė su kūdikiu surasta, šiuo metu ji kreipėsi pagalbos į Jonavos savivaldybės socialinių paslaugų centrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.