„Mercedes-Benz“ automobilyje baltarusiui kontrabandos nuo pasieniečių paslėpti nepavyko

Vilniaus rajone sulaikytas baltarusis, automobilyje įrengtose slėptuvėse gabenęs per pusantro tūkstančio pakelių baltarusiškų cigarečių. Jis įkliuvo bendros pasieniečių ir policijos prevencinės priemonės kontroliuojant neteisėtą migraciją metu.

Rūkalų kontrabanda.<br> VSAT nuotr./lrytas.lt koliažas.
Rūkalų kontrabanda.<br> VSAT nuotr./lrytas.lt koliažas.
Rūkalų kontrabanda.<br> VSAT nuotr.
Rūkalų kontrabanda.<br> VSAT nuotr.
Rūkalų kontrabanda.<br> VSAT nuotr.
Rūkalų kontrabanda.<br> VSAT nuotr.
Rūkalų kontrabanda.<br> VSAT nuotr.
Rūkalų kontrabanda.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2023-01-13 14:39

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), ketvirtadienio ryte VSAT Specialiosios paskirties skyriaus Varėnos komandos pareigūnai kartu su kolegomis iš Lietuvos kelių policijos tarnybos Specialiosios paskirties skyriaus Vilniaus rajone, kelyje Vilnius–Molėtai, vykdė neteisėtos migracijos prevenciją. Buvo pasirinktinai patikrinti sustabdytas automobilis „Mercedes Benz GL 500“. Baltarusijoje registruotą 2008 m. laidos transporto priemonę vairavo 37-erių minėtos valstybės pilietis.

Užsieniečio pateikti dokumentai buvo tvarkingi, jis Lietuvoje buvo legaliai, bet VSAT pareigūnų sustabdytas akivaizdžiai sutriko. Pasieniečiams kilo įtarimų, kad automobiliu gali būti gabenamas nelegalus krovinys, tad nuspręsta jį patikrinti VSAT Varėnos pasienio rinktinėje. Joje yra išsamiai apžiūrai reikalinga patalpa bei įranga. Nuojauta pasieniečių neapgavo: tikrinant paaiškėjo, kad įvairiose mersedeso vietose yra įrengtos slėptuvės. Iš jų pasieniečiai ištraukė 1 656 pakelius cigarečių „Minsk Superslims“, „Minsk Capital QS“ ir „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką vairuotojui pradėta administracinės bylos teisena. Jam gresia bauda nuo 5 200 iki 6 000 eurų ir automobilio konfiskavimas. Po apklausos vairuotoją pasieniečiai paleido. Neteisėtai rūkalus gabenusiam baltarusiui įteiktas šaukimas atvykti į Purvėnų pasienio užkardą, kurioje bus nagrinėjama jo administracinė byla.

Cigaretės laikinai saugomos Purvėnų pasienio užkardoje, mersedesas – Aleksandro Barausko užkardoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.