Mažeikių rajono savivaldybės darbuotojams dėl neskaidriai vykdytų viešųjų pirkimų skirta 55 000 eurų baudų

Teismas paskelbė nuosprendį byloje dėl Mažeikių rajono savivaldybėje neskaidriai organizuotų viešųjų pirkimų. Kaltais dėl kyšininkavimo teismas pripažino Mažeikių rajono savivaldybės tarybos narį (buvusį Savivaldybės administracijos direktorių) Bronių Kryžių, Strateginio vystymo ir investicijų skyriaus vedėją Sandrą Ramanauskienę bei Vietinio ūkio skyriaus vedėją Alfonsą Žiulpą. Jiems iš viso skirta 55 000 eurų baudų ir baudžiamojo poveikio priemonė.

Mažeikių rajono savivaldybės darbuotojams dėl neskaidriai vykdytų viešųjų pirkimų skirta 55 000 eurų baudų.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Mažeikių rajono savivaldybės darbuotojams dėl neskaidriai vykdytų viešųjų pirkimų skirta 55 000 eurų baudų.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2023, 12:54 PM, atnaujinta Jan 20, 2023, 12:57 PM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, Šiaulių apygardos teismas, remdamasis ištirtais duomenimis, nustatė, kad Mažeikių rajono savivaldybės tarnautojai iš vienos rajone viešosios infrastruktūros sutvarkymo darbus vykdančios įmonės atstovo už papildomo atliekamų darbų finansavimo skyrimą priėmė 2 000 eurų kyšį.

Šių metų sausio 19 dienos Šiaulių apygardos teismo nuosprendžiu, B.Kryžius, S.Ramanauskienė ir A.Žiulpa nuteisti dėl kyšininkavimo.

B.Kryžiui ir A.Žiulpai skirtos 20 000 eurų baudos, S.Ramanauskienei – 15 000 eurų bauda. Jiems taip pat taikyta baudžiamojo poveikio priemonė – teisės dirbti valstybės tarnyboje atėmimas 3 metams.

Byloje dėl savivaldybės atstovų papirkimo buvo kaltinami, tačiau išteisinti ir trys privačių įmonių atstovai bei dvi Mažeikių bei Vilniaus įmonės.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.