Beteisis girtas vairuotojas Šalčininkų policijai per du mėnesius įkliuvo jau antrą kartą

2022 m. gruodžio mėn. prie vairo įkliuvęs beteisis jaunas vyras vėl įkliuvo policijos pareigūnams ir „užsidirbo“ dar vieną ikiteisminį tyrimą dėl vairavimo esant neblaiviam bei administracinio nusižengimo protokolą už vairavimą neturint teisės vairuoti.

 Vairuotojas įpūtė 2,65 prom.<br> Vilniaus apskrities VPK nuotr.
 Vairuotojas įpūtė 2,65 prom.<br> Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2023, 11:18 AM, atnaujinta Jan 25, 2023, 11:20 AM

Kaip rašoma Vilniaus apskrities VPK pranešime, sausio 22 d. apie 2 val. 12 min. Eišiškėse, Vilniaus g., buvo pastebėtas įtartinai manevruojantis automobilis „Volvo V70“, kuris, prasilenkdamas su policijos tarnybiniu automobiliu, neperjungė tolimųjų šviesų į artimąsias.

Sustabdžius automobilį, paaiškėjo, kad jį vairavo visiškai girtas 23-ejų metų amžiaus Eišiškių gyventojas – į alkoholio matuoklį jis įpūtė net 2,65 prom.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Įtariamajam gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Be to, paaiškėjo, kad vairuotojas nebuvo įgijęs teisės vairuoti transporto priemones, jam pradėta administracinio nusižengimo bylos teisena. Už transporto priemonės vairavimą neturint teisės vairuoti jam gresia ir nemenka bauda – nuo trijų šimtų iki keturių šimtų penkiasdešimt eurų.

Sustabdytame automobilyje kartu važiavo ir blaivi 22-ejų metų amžiaus moteris, turinti teisę vairuoti transporto priemones. Jauna moteris paaiškino, kad automobilį prieš tai vairavo ji, tačiau, važiuojant duobėtu kaimo keliu, automobilis užklimpo baloje ir užgeso. Pagelbėti jai pasisiūlė kartu važiavęs vyras – sėdęs prie vairo, išvairavo automobilį iš balos ir ruošėsi „saugiai“ sugrįžti į namus Eišiškėse, tačiau jų kelionei kelią užkirto Šalčininkų r. policijos pareigūnai.

Parodyta iniciatyva vairuotojui brangiai „kainavo“ – pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas, (girtas prie vairo jis įkliuvo 2022 m. gruodžio mėn.), automobilis uždarytas į automobilių saugojimo aikštelę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.