Pravieniškių kalėjimo darbuotoja įtariama vykdžiusi kalinio prašymus – įkliuvo su dideliu kiekiu dopingo

Lietuvos kalėjimų tarnybos Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnai atlikdami ikiteisminį tyrimą, vadovaujant Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorui Ričardui Gailevičiui, sulaikė Pravieniškių 2-ojo kalėjimo specialistę K.Rupeikaitę, kuri bandė į kalėjimo tarnybines patalpas įnešti draudžiamus nuteistiesiems turėti daiktus.

 Pravieniškių kalėjimas.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Pravieniškių kalėjimas.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Pravieniškių kalėjimas.<br> Lietuvos kalėjimų tarnybos nuotr.
 Pravieniškių kalėjimas.<br> Lietuvos kalėjimų tarnybos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 23, 2023, 10:14 AM, atnaujinta Feb 23, 2023, 10:23 AM

Kalėjimo darbuotoja įtariama piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi ir neteisėtu disponavimu dopingo medžiagomis, turint tikslą jas platinti.

Įtariama, kad pagal darbo sutartį įsidarbinusi specialistė palaikė netarnybinius draugiškus santykius su vienu iš nuteistųjų ir, gavusi jo prašymą už atlygį į įkalinimo įstaigą įnešti ir perduoti dopingo medžiagų, neteisėtai įgijo įvairių Lietuvos Respublikos dopingo medžiagų kontrolės įstatyme numatytų androgeninių steroidų grupei priskirtų medžiagų.

Vasario 22 d. šias medžiagas slėpdama drabužiuose specialistė įnešė į Pravieniškių 2-ąjį kalėjimą. Nuteistajam jų neperdavė, nes minėtas medžiagas patikrinimo metu paėmė Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnai.

Lietuvos kalėjimų tarnybos pareigūnai atlikę kratas įtariamosios namuose, automobilyje, darbo vietose rado ampulių, didelį kiekį įvairių tablečių.

Sulaikytai specialistei pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo bei dėl neteisėto disponavimo Lietuvos Respublikos tam tikrų dopingo medžiagų kontrolės įstatyme nurodytomis medžiagomis turint tikslą jas platinti.

Specialistei paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir apribotas bendravimas su nurodytais asmenimis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.