Ukrainiečiui nepavyko apgauti Varėnos pasieniečių su suklastotu vairuotojo pažymėjimu

Kalvarijos pasieniečiai nepatikėjo ukrainiečiu, jų kolegos Kybartuose – lenku, pateikusiais, įtariama, suklastotus vairuotojų pažymėjimus. Abu dokumentai neva buvo išduoti Ukrainoje.

Klastotė.<br> VSAT nuotr.
Klastotė.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Feb 23, 2023, 7:44 PM

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), naktį iš antradienio į trečiadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Suvalkai–Marijampolė, patikrino iš Lenkijos įvažiavusio automobilio „Toyota Prius“ dokumentus. Lietuvoje registruotą transporto priemonę vairavo 27-erių Ukrainos pilietis, turintis leidimą gyventi Lietuvoje. Ukrainiečio asmens dokumentai neužkliuvo, užtat jo pateiktas neva Ukrainoje išduotas vairuotojo pažymėjimas sukėlė įtarimų. Įdėmiau ištyrę dokumentą VSAT pareigūnai nustatė, jog tai, įtariama, yra klastotė.

Pasieniečiai vairuotoją sulaikė ir po apklausos uždarė į areštinę, o jo tojotą perdavė kartu vykusiam lietuviui, turėjusiam tvarkingus kelionės dokumentus ir teisę valdyti transporto priemonę.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą ukrainiečiui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros prokurorė.

Trečiadienį VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kybartų pasienio užkardos pareigūnai kartu su muitininkais tikrino iš Rusijos Kaliningrado srities į Lietuvą pėsčiomis vykusį 42-ejų Lenkijos pilietį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.