Rusą Kybartuose įklampino suklastotas keistai atrodančio automobilio dokumentas

Kybartų pasienio kontrolės punkte pasieniečiai sulaikė iš Lietuvos į Kaliningrado sritį neįprastai atrodančiu automobiliu „Nissan Note“ vykusį rusą. Pasienio tikrinimo metu šis užsienietis VSAT pareigūnams pateikė, įtariama, suklastotą transporto priemonės registracijos liudijimą ir paaiškino, kodėl taip „pagražinta“ jo mašinos priekinė dalis.

 Ruso automobilis.<br> VSAT nuotr.
 Ruso automobilis.<br> VSAT nuotr.
 Ruso automobilis.<br> VSAT nuotr.
 Ruso automobilis.<br> VSAT nuotr.
 Ruso automobilis.<br> VSAT nuotr.
 Ruso automobilis.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

2023-03-13 15:41, atnaujinta 2023-03-13 15:43

Penktadienio naktį VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kybartų pasienio užkardos pareigūnai Kybartų PKP tikrino iš Lietuvos į Rusijos Kaliningrado sritį vykstančio neįprastai atrodančio automobilio „Nissan Note“ ir jo vairuotojo dokumentus. Apynaujį automobilį su rusiškais registracijos numeriais vairavo 31-erių Rusijos pilietis. Jis per Lietuvą vyko tranzitu ir turėjo supaprastinto tranzito dokumentą.

Automobilis atrodė keistai. Priekinė jo dalis buvo apklijuota tvirta lipnia juosta ir polietileno plėvele. Iš pirmo žvilgsnio galėjo pasirodyti, kad „Nissan Note“ nukentėjo per autoįvykį. Tačiau vairuotojas Rusijos pilietis paaiškino, kad tokiu neįprastu būdu automobilį siekiama apsaugoti nuo tikėtinų pažeidimų važiuojant itin prastais keliais.

Pasieniečiams atliekant dokumentų patikrą paaiškėjo, kad rusas VSAT pareigūnams pateikė, įtariama, visiškai suklastotą Rusijos transporto priemonės registracijos liudijimą.

VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo. Į Kaliningrado sritį vykęs vyras atsidūrė Viešvilės pasienio užkardos laikino sulaikymo patalpoje. Kitą dieną po apklausos pasieniečiai jį paleido skyrus kardomąją priemonę – periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Užsieniečiui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 3 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.