Druskininkuose iš baltarusio atimtas brangus BMW po valandos apsuptas Vilniuje Įtariamajam gresia kalėjimas iki 10 metų

Iš Druskininkų per valandą pagrobtu brangiu BMW iki Vilniaus atskriejęs plėšimu įtariamas jaunas vyras čia ir buvo apsuptas bei sulaikytas. Jis nakvojo areštinėje, įtariamajam gresia laisvės atėmimas iki dešimties metų.

 Iš baltarusio Druskininkuose atimtas automobilis sulaikytas Vilniuje.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Iš baltarusio Druskininkuose atimtas automobilis sulaikytas Vilniuje.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Iš baltarusio Druskininkuose atimtas automobilis sulaikytas Vilniuje.<br> Įvykio liudininko nuotr.
 Iš baltarusio Druskininkuose atimtas automobilis sulaikytas Vilniuje.<br> Įvykio liudininko nuotr.
 Iš baltarusio Druskininkuose atimtas automobilis sulaikytas Vilniuje.<br> Stop kadras iš Facebook/Kur stovi policija. Trakai filmuotos medžiagos
 Iš baltarusio Druskininkuose atimtas automobilis sulaikytas Vilniuje.<br> Stop kadras iš Facebook/Kur stovi policija. Trakai filmuotos medžiagos
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 14, 2023, 7:57 AM, atnaujinta Mar 14, 2023, 4:42 PM

Alytaus apskrities policija pranešimą apie įžūlų apiplėšimą Druskininkuose kovo 13 d. gavo apie 20 val. Policijai buvo pranešta, kad Gardino g., automobilių stovėjimo aikštelėje, vyras sumušė Baltarusijos pilietį (gim. 1979 m.) ir pagrobė jam priklausantį automobilį „BMW 420 XDRIVE“.

Pareigūnai buvo informuoti, kad 2020 m. pagaminto balto automobilio vertė 50 000 eurų.

Po šio pranešimo ant kojų buvo sukelti Druskininkų pareigūnai, tačiau pagrobto automobilio jiems sulaikyti nepavyko. Buvo žinoma, kad BMW didžiuliu greičiu nurūko Vilniaus link, todėl apie įvykį buvo informuoti ir sostinės pareigūnai.

Jau po valandos Vilniaus prieigose, Abiejų Tautų Respublikos pl. ir J.Tiškevičiaus g. sankryžoje, pareigūnai pastebėjo Druskininkuose pagrobtą BMW ir jį žaibiškai apsupo.

Paaiškėjo, kad prie automobilio vairo sėdi 1992 m. gimęs vyras. Jis buvo sulaikytas ir uždarytas į Vilniaus apskrities VPK areštinę ir čia nakvojo. Antradienio rytą buvo ruošiamasi įtariamąjį perduoti Alytaus apskrities VPK pareigūnams.

Pirminiais duomenimis, sulaikytasis yra Lietuvos pilietis. Per sulaikymą pas jį rastas, kaip įtariama, suklastotas vairuotojo pažymėjimas.

Baltarusio automobilis per sulaikymą liko sveikas.

Įtariamasis uždarytas į areštinę. Policija dėl įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl plėšimo ir dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu. 

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas apiplėšė panaudojęs šaunamąjį ginklą ar sprogmenį arba apiplėšęs pagrobė didelės vertės turtą ar didelės mokslinės, istorinės arba kultūrinės reikšmės turinčias vertybes, arba apiplėšė dalyvaudamas organizuotoje grupėje, baudžiamas laisvės atėmimu nuo dvejų iki dešimties metų.

Tas, kas pagamino netikrą asmens tapatybės kortelę, pasą, vairuotojo pažymėjimą ar valstybinio socialinio draudimo pažymėjimą arba suklastojo tikrą asmens tapatybės kortelę, pasą, vairuotojo pažymėjimą ar valstybinio socialinio draudimo pažymėjimą, arba žinomai netikrą ar žinomai suklastotą tikrą asmens tapatybės kortelę, pasą, vairuotojo pažymėjimą ar valstybinio socialinio draudimo pažymėjimą laikė, gabeno, siuntė, panaudojo ar realizavo, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.