Viena Tauragėje registruota transporto bendrovė, jos buvęs direktorius ir įmonės buhalterė kaltinami mokesčių vengimu

Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras teismui su kaltinamuoju aktu perdavė baudžiamąją bylą, kurioje viena Tauragėje registruota krovinių pervežimo įmonė, jos buvęs direktorius bei ten dirbanti buhalterė kaltinami mokesčių vengimu teikiant neteisingus duomenis apie pajamas bei apgaulingu apskaitos tvarkymu. Skaičiuojama, kad bendra galimai išvengtų mokesčių suma siekia daugiau nei 166 tūkst. eurų.

Mokesčiai.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Mokesčiai.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Mar 16, 2023, 11:08 AM, atnaujinta Mar 16, 2023, 11:10 AM

Tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad transporto priemonių autovežiais pervežimu Europos sąjungos teritorijoje užsiimančios įmonės buvęs direktorius, kaip įtariama, veikdamas kartu su įmonės buhaltere, apie du metus galėjo apgaulingai tvarkyti bendrovės apskaitą. Manoma, kad į įmonės buhalteriją nebuvo įtraukti 85-iems darbuotojams faktiškai mokami atlyginimai, o dalis atlygio – beveik 200 tūkst. eurų – galimai buvo išmokėta „vokeliuose“.

Teisėsaugos pareigūnai įtaria, kad verslininkas, siekdamas išvengti dalies su darbuotojams išmokamu darbo užmokesčiu susijusių mokesčių ir įmokų sumokėjimo, susitarė su įmonės apskaitą tvarkančia buhaltere, kad ji šių duomenų neįrašys į Valstybinei mokesčių inspekcijai pateikiamas deklaracijas ir Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybai pateikiamus pranešimus. Dėl to, manoma, buvo išvengta sumokėti 166 tūkst. 447 eurų privalomų mokesčių.

Visi kaltinamieji prisipažino padarę Baudžiamame kodekse numatytas ir jiems inkriminuotas nusikalstamas veikas. Kaltinamasis juridinis asmuo savo noru atlygino padarytą žalą, kuri buvo nustatyta tyrimo metu.

Už mokesčių vengimą teikiant neteisingus duomenis apie pajamas, kai mokesčių suma viršija 750 MGL, griežčiausiai baudžiama laisvės atėmimu iki aštuonerių metų. Griežčiausia bausmė už apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą – iki ketverių metų nelaisvės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.