Du cigarečių gabentojai nubausti baudomis – teks sumokėti beveik po 5 tūkst.

Kauno apygardos teismas priėmė nuosprendį byloje dėl pasikėsinimo per Lietuvos Respublikos sieną gabenti didelį kiekį kontrabandinių cigarečių. Alytuje gyvenančiam 31-erių A.K. ir Varėnoje gyvenančiam 24-erių T.K. skirtos piniginės baudos.

 Sulaikyti du cigarečių gabentojai.<br> VSAT asociatyvi nuotr.
 Sulaikyti du cigarečių gabentojai.<br> VSAT asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Mar 22, 2023, 1:20 PM, atnaujinta Mar 22, 2023, 1:35 PM

Bylos duomenimis, 2021 m. lapkričio 13 d. kaltinamieji A.K. ir T.K., veikdami kartu, Varėnos rajone esančiame Būdų miške iš kitų asmenų perėmė kontrabandinių cigarečių siuntą. Nustatyta, jog abu kaltinamieji pasikėsino Lietuvos teritorijoje gabenti akcizais apmokestinamas prekes – Baltarusijos Respublikos banderolėmis paženklintus rūkalus – 12 491 pakelį cigarečių „Minsk Super Slim“, kurių vertė viršija 250 MGL sumą ir yra beveik 44 000 eurų.

Abu kaltinamieji perimtas cigaretes miške rišo į ryšulius tolesniam gabenimui pėsčiomis, tačiau šios veikos nebaigė dėl nuo jų valios nepriklausančių priežasčių – juos pastebėjo VSAT pareigūnai.

Nors abu kaltinamieji prekes paliko ir bandė bėgti iš įvykio vietos, tačiau pasitelkus Krašto apsaugos savanorių pajėgas, policijos pareigūnus, „Frontex“ sraigtasparnį ir tarnybinius šunis, abu bėgliai buvo surasti ir sulaikyti.

Tarp bandžiusių pabėgti iš įvykio vietos yra nustatytas dar vienas įtariamasis, jam išduotas Europos arešto orderis. Asmuo sulaikytas Vengrijoje ir teisiamas už kitą nusikaltimą. Šiuo metu teisėsauga laukia jo perdavimo Lietuvai.

Kauno apygardos teismas pritarė valstybinį kaltinimą palaikiusio Kauno apygardos prokuratūros prokuroro siūlomai bausmei. 2023 m. kovo 21 d. nuosprendžiu A.K. ir T.K. pripažinti kaltais dėl pasikėsinimo neteisėtai disponuoti akcizais apmokestinamomis prekėmis. Abiems asmenims paskirtos po 4 900 eurų dydžio baudą, o kontrabandinės cigaretės bus sunaikintos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą