13 kartų teistas Alytaus kalėjimo kalinys vėl bus teisiamas – įkliuvo su narkotikais

Kauno apygardos prokuratūros prokuroras teismui su kaltinamuoju aktu perdavė bylą, kurioje 13 kartų teistas G.P. kaltinamas disponavimu labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu. Kaltinamasis, atlikdamas bausmę Alytaus pataisos namų atvirojoje kolonijoje, iš jos galimai bandė išgabenti 2 paketus su narkotinėmis medžiagomis – heroinu.

Kalėjimas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Kalėjimas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Mar 29, 2023, 10:27 AM, atnaujinta Mar 29, 2023, 10:56 AM

Bylos duomenimis, G.P. atlikdamas terminuotą laisvės atėmimo bausmę Alytaus pataisos namų atvirojoje kolonijoje (šiuo metu – Alytaus kalėjimo atvirojo tipo bausmės atlikimo vieta), savo žinioje neteisėtai laikė du paketėlius, kuriuose buvo bendras 10,4 gramų gryno heroino kiekis.

G.P., ketindamas šias narkotines medžiagas išgabenti, 2022 m. lapkričio 10 d. paketėlius su heroinu paslėpė už savo kelnių juosmens, tačiau patikros, kuri atliekama prieš asmenų konvojavimą, metu pareigūnai šias medžiagas rado ir paėmė.

G.P. pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu. Už šią nusikalstamą veiką numatomas laisvės atėmimas nuo dešimties iki penkiolikos metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.