Jaunas vyras Vilniuje padegė savo butą, pats apsinuodijo dūmais, pateko į ligoninę ir galiausiai nakvojo už grotų Gaisre išgelbėtas kačiukas

Vilniaus policija sulaikė ir į areštinę uždarė jauną vyrą, kuris padegė savo butą ir taip sukėlė pavojų kitiems daugiabučio gyventojams. Įtariamasis per incidentą apsinuodijo dūmais, tad visų pirma buvo nuvežtas į ligoninę, o galiausiai atsidūrė areštinėje.

Ugniagesiai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Ugniagesiai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2023, 8:51 AM

Pirmasis apie incidentą informavo Bendrasis pagalbos centras. Pasak pranešimo, naktį iš antradienio į trečiadienį apie 0 val. 25 min. gautas pranešimas apie tai, kad Vilniuje, Švitrigailos g., atvira liepsna dega butas.

Į įvykio vietą išsiųstos Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos. Informacija apie įvykį buvo perduota Vilniaus apskrities greitosios medicinos pagalbos stočiai, Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informavo, kad gavus šį pranešimą į įvykio vietą išsiųstos dvi autocisternos, autokopėčios ir štabo automobilis.

Atvykus ugniagesiams, keturių aukštų name atvira liepsna degė butas antrame aukšte.

Ugniagesiai iš antro aukšto, pastatę kopėčias, nukėlė du vyrus. Paaiškėjo, kad vienas iš jų yra buto savininkas, jis buvo apsinuodijęs dūmais, todėl buvo išvežtas į ligoninę.

Ugniagesiai praneša, kad gaisro metu aprūko kambario sienos ir lubos, apdegė baldai.

Gaisre išgelbėtas kačiukas. 

Trečiadienio rytą Policijos departamentas informavo, kad butas buvo padegtas, o padegimu įtariamas pats jo savininkas.

Aiškėja, kad apie gaisrą informavo buto savininko sesuo. Paskambinusi pagalbos telefonu ji teigė, kad brolis elgiasi neadekvačiai, jis padegė bute esančius daiktus. Ugniagesiams atskubėjus, ugnis jau buvo įsišėlusi.

Policija informuoja, padegimu įtariamas buto savininkas (gim. 1998 m.), suteikus medicinos pagalbą dėl apsinuodijimo dūmais, uždarytas į areštinę. Įtariama, kad jis galėjo būti apsvaigęs.

Policijos vertinimu, padegdamas butą vyras sukėlė pavojų kitiems daugiabučio gyventojams, buvo apgadintas ir jų turtas, todėl dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas sunaikino ar sugadino svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu arba išardydamas ar sugadindamas įrenginį ar agregatą, jeigu dėl to galėjo nukentėti žmonės, arba sunaikino, išardė ar sugadino strateginę arba svarbią reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių juridinių asmenų infrastruktūrą sudarantį turtą ar jo dalį, arba sunaikino ar sugadino didelės vertės svetimą turtą ar didelės mokslinės, istorinės ar kultūrinės reikšmės turinčias vertybes, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.