Šiauliečiui vizitai pas kaimynę kainavo 224 eurus

Šiaulių policija tiria miesto gyventojo pranešimą, kad pas kaimynę pametė savo korteles, o jas atgavęs pasigedo 224 eurų.

Banko kortelės.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Banko kortelės.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 30, 2023, 10:53 AM, atnaujinta Mar 30, 2023, 11:01 AM

Kaip pranešė Šiaulių apskrities VPK, tarp kovo 10 d. ir kovo 21 d. Šiauliuose, Gegužių g., vyras (gim. 1971 m.) lankydamasis pas kaimynę, pametė savo banko mokėjimo, asmens tapatybės kortelę ir parduotuvės nuolaidų korteles.

Kovo 21 d. kaimynei grąžinus pamestas korteles, paaiškėjo, kad, pasinaudojus banko mokėjimo kortele, įvairiose parduotuvėse buvo pirkta prekių už 224 eurų.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas neteisėtai inicijavo ar atliko vieną ar daugiau finansinių operacijų viena ar daugiau svetimų, netikrų ar suklastotų elektroninių mokėjimo priemonių arba neteisėtai panaudodamas vieną ar daugiau svetimų elektroninių mokėjimo priemonių ar jų naudotojo tapatybės patvirtinimo priemonių duomenis, arba panaudodamas žinomai netikrus vienos ar daugiau tapatybės patvirtinimo priemonių duomenis, arba žinomai neteisėtą vienos ar daugiau svetimų, netikrų ar suklastotų elektroninių mokėjimo priemonių panaudojimą pripažino teisėtu, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.