Buvęs bendrovės „Ignalinos vanduo“ direktorius nuteistas dėl kyšininkavimo

Panevėžio apygardos teismas pirmadienį paskelbė nuosprendį, kuriuo uždarosios akcinės bendrovės „Ignalinos vanduo“ buvęs direktorius Valentas Šimonis pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo, o Ignalinoje registruota bendrovė ir jos buvęs direktorius – dėl papirkimo. Visiems trims kaltinamiesiems skirtos piniginės baudos – iš viso jie turės bendrai sumokėti 35 tūkst. eurų.

STT.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
STT.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Apr 24, 2023, 4:46 PM, atnaujinta Apr 24, 2023, 4:53 PM

Teismas konstatavo, kad, vykdant vandentiekio rekonstravimo darbus Ignalinos rajone ir atlikus viešųjų pirkimų konkurso procedūras, vyko neteisėti susitarimai tarp rangovų ir perkančiosios organizacijos – vietos savivaldybei priklausančios UAB „Ignalinos vanduo“. Pastarosios įmonės direktoriui V.Šimoniui tarpininkaujant, vietoje viešųjų pirkimų konkursą laimėjusios Vilniaus bendrovės, darbus atliko R.Z. vadovaujama bendrovė.

Byloje nustatyta, kad už palankius sprendimus pastarosios bendrovės direktorius R.Z. valstybės tarnautojui prilygintam asmeniui, UAB „Ignalinos vanduo“ tuometiniam direktoriui V.Šimoniui atsilygino kyšiu – iškasė jo tėvų sodyboje tvenkinį.

Kaltinimai dėl dokumentų klastojimo šioje byloje buvo pateikti ir trims kelių bendrovių darbuotojams, tačiau teismas juos išteisino.

Balandžio 24 dieną paskelbtu Panevėžio apygardos teismo nuosprendžiu V.Šimoniui dėl kyšininkavimo skirta 15 tūkst. eurų, o R.Z. ir bendrovei, kuriai jis vadovavo nusikalstamos veikos padarymo metu – po 10 tūkst. eurų baudos.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos apeliacine tvarka gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.