Vilniuje nuteistas kolegą bandęs papirkti VMI darbuotojas

Antradienį Vilniaus miesto apylinkės teismas priėmė apkaltinamąjį nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje kaltinimai paperkant kolegą ir užsiimant prekyba poveikiu buvo pateikti Vilniaus apskrities Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) darbuotojui. Šioje byloje taip pat pripažinti kaltais ir du verslininkai, siekę palankios patikrinimo išvados. Nuteistiesiems skirta 15 500 eurų baudų.

VMI darbuotojas kolegą bandė papirkti 500 eurų kyšiu.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
VMI darbuotojas kolegą bandė papirkti 500 eurų kyšiu.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiųjų tyrimų tarnyba

2023-04-25 14:08, atnaujinta 2023-04-25 14:12

Ikiteisminis tyrimas šioje byloje pradėtas po to, kai Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Pranešimų nagrinėjimo skyrius gavo VMI pranešimą apie bandymą papirkti jų darbuotoją.

Bylos duomenimis, Vilniaus apskrities VMI darbuotoją bandė papirkti kitas Vilniaus apskrities VMI darbuotojas pasiūlęs 500 eurų kyšį. Už kyšį buvo siekta sklandaus vienos privačios bendrovės patikrinimo.

Kyšis buvo perduotas VMI specialistui jau su teisėsaugos žinia, po kyšio perdavimo – davėjas buvo sulaikytas STT pareigūnų. Dabar jau buvęs VMI darbuotojas teismo pripažintas kaltu dėl prekybos poveikiu ir papirkimo, teismas jam skyrė 5 800 eurų dydžio baudą ir atėmė teisę dirbti valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens darbą 3 metams.

Šiame tyrime dėl prekybos poveikiu ir papirkimo buvo pripažinti kaltais ir 2 verslininkai: privačios bendrovės vadovas ir įmonės akcininkas. Šiems verslininkas teismas skyrė 4 900 ir 4 800 eurų baudas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidentiniai debatai ar parodija?