Naktimis miestą šiurpinęs duetas pasiųstas už grotų: įkliuvo po lemtingo skambučio

Radviliškio gyventojai kurį laiką gyvens ramiau – teismas nusprendė 19 metų Laisvūną Zigmantą ir 18 metų Darių Semionovą įkalinti. Šie radviliškiečiai pernai vasarą kaip reikiant pašiurpino miestiečius.

Policija.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Policija.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2023, 2:34 PM

Abu teisiamieji kaltę pripažino visiškai, todėl teisėja Daiva Šabanskienė bylą išnagrinėjo sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka. Tai abiem jaunuoliams užtikrino trečdaliu mažesnę bausmę.

Anksčiau dėl vagysčių, smurto penkiskart jau teistas D.Semionovas kaltu pripažintas dėl penkių nusikalstamų veikų. Jam skirta metų ir 6 mėnesių įkalinimo bausmė.

Be to, jaunuolis įpareigotas atlyginti nukentėjusiesiems beveik 5 tūkstančių eurų žalą.

Penkis kartus už plėšimą, vagystes, smurtą jau teistas L.Zigmantas šį sykį už grotų siunčiamas trumpiau – jam paskirta 10 mėnesių įkalinimo bausmė. Kaltu dėl vagystės iš kavinės pripažintas radviliškietis įpareigotas solidariai su bendrininku atlyginti beveik 50 eurų žalą.

Rado apgadintas mašinas

Praėjusių metų birželio 1-osios rytą į darbą atėję automobiliais prekiaujančios įmonės darbuotojai pamatė, kad naktį kažkas buvo pasiėmęs pasivažinėti du automobilius.

2003 m. pagamintas BMW ir 2005 m. „Volkswagen Golf“ buvo apgadinti, tad buvo akivaizdu, kad abu buvo patekę į eismo įvykį.

Pagrobti mašinas nebuvo sunku, nes pardavėjai buvo palikę variklio paleidimo raktelius.

Labiau nukentėjo 2200 eurų vertės automobilis „Volkswagen Golf“ – buvo nulaužtas jo priekinis buferis, išdaužti žibintai, sulankstyti priekiniai sparnai, sugadintas priekinis stiklas, variklio dangtis.

Vėliau paaiškėjo, kad šia mašina teisės vairuoti neturintis D.Semionovas taranavo tvorą.

Užuominą davė skambutis

Tą pačią birželio 1-ąją paryčiais suveikė vienos Radviliškio kavinės signalizacija. Atskubėję apsaugininkai iš pradžių nieko nepastebėjo, tačiau po pakartotinio iškvietimo pamatė, kad į vidų buvo įsibrauta atstūmus langą.

Šeimininkai pasigedo kasos aparate paliktų 20 eurų, butelio degtinės, kelių pakelių cigarečių ir 4 porcijų ledų.

Apskaičiuota, kad žala siekia 50 eurų.

Pradėję tyrimą kriminalistai prisiminė naktinį skambutį iš Radviliškio vaikų globos namų – socialinė darbuotoja pranešė, kad negrįžo 17-metis ir 13-metis globotiniai.

Vienas jų buvo ne kartą teistas D.Semionovas.

Netrukus buvo išsiaiškinta, kad su naktiniais įvykiais susiję globos namų auklėtiniai bei pilnametystės sulaukęs ir iš šios įstaigos į tėvų namus išleistas L.Zigmantas.

Naktį sutiko pagrobėjus

Vieną naktį pareigūnai pamatė Maironio gatve einančius D.Semionovą ir trylikametį. Globotinius parvežti į namus sumanę pareigūnai per radijo stotį išgirdo kolegų pranešimą apie netoliese pagrobtą vienatūrį „Volkswagen Sharan“.

Patruliai prisiminė, kad patys ką tik pravažiavo šalikelėje stovintį tokį automobilį.

Paaiškėjo, kad tai ir buvo pagrobtoji mašina, o pagrobėjai – tie patys jų vežami nepilnamečiai globotiniai.

Pasirodo, ir šį automobilį pagrobti nebuvo sunku, nes šeimininkas buvo palikęs neužrakintą, o variklio paleidimo spynelėje buvo likę rakteliai.

Jaunuolį sustabdė griovys

Nusikaltimų banga ritosi toliau. Liepos 5-osios vakarą ir naktį D.Semionovas įsibrovė į kartą jau aplankytą automobilių prekyba besiverčiančią įmonę ir iš garažo pagrobė trijų automobilių raktelius.

Naktį važinėjęsis jaunuolis „Audi A6“ ir BMW 320 apgadino nesmarkiai, o į griovį nulėkusį trečiąjį automobilį BMW sumaitojo nebepataisomai.

Savininkas padarytą žalą įvertino 1470 eurų.

Tąkart pareigūnai bandė ieškoti D.Semionovo, bet nerado. O žygių ištroškęs jaunuolis kitą dieną pavogė dar vieną automobilį „Audi A6“ ir juo lekiojo po Radviliškį.

Vakare pranešimą gavę policijos pareigūnai jį bandė stabdyti, bet didžiuliu greičiu skriejantis automobilis Šiaulių ir Purienų gatvių sankryžoje nulėkė nuo kelio.

Iš griovyje atsidūrusios mašinos vairuotojas ir keleivė pabėgo. 1500 eurų vertės mašina buvo sumaitota nebepataisomai.

Į globos įstaigą nebesugrįžęs D.Semionovas sulaikytas liepos 14-ąją, kai iš sugėrovo atėmė 300 eurų vertės mobiliojo ryšio telefoną „Samsung“.

Labai troško vairuoti

D.Semionovas kaltės neneigė ir prisipažino dėl visų nusikalstamų veikų.

Jaunuolis sakė, kad gailisi ir daugiau nebenusikals.

Vaikinas sakė, kad automobilius grobė, nes labai norėjo vairuoti, o savo transporto priemonės neturėjo. Jaunuolis pripažino, kad neturi vairuotojo pažymėjimo, tačiau labai norėjo išbandyti šonaslydį.

Kaltės nesikratė ir įkalčių prispaustas L.Zigmantas. Šis radviliškis prisipažino per atstumtą langą lindęs į kavinę, pagrobęs cigarečių, degtinės butelį, ledų. Jis irgi tikino daugiau nebenusikalsiąs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.