Zarasiškis nuteistas dėl turto prievartavimo, plėšimo ir disponavimo psichotropinėmis medžiagomis

Panevėžio apygardos teisme apkaltinamąjį nuosprendį išgirdo 41 metų Zarasų gyventojas A.V. Vyras pripažintas kaltu dėl to, kad iš pažįstamo zarasiškio kelis mėnesius reikalavo pinigų, o jų negavęs – smurtaudamas atėmė automobilį.

Kalėjimas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Kalėjimas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

May 8, 2023, 4:46 PM

Praėjusių metų kovo mėnesį į policiją pagalbos kreipėsi zarasiškė. Moters teigimu, buvo pagrobtas jai priklausantis automobilis BMW, kuriuo naudojosi jos sūnus. Pastarasis pareigūnams papasakojo, kad tą pačią dieną miškelyje netoli namų jį užsipuolė iš matymo pažįstamas A.V. Reikalaudamas pinigų, vyras jį sumušė ir grasino susidoroti, o užpultajam pabėgus – nuvažiavo jo motinos automobiliu. Netrukus įtariamasis buvo policijos pareigūnų sulaikytas, o pagrobtas BMW surastas paliktas prie garažų masyvo.

Dėl šio įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Atlikus ikiteisminį tyrimą, A.V. buvo pareikšti kaltinimai ne tik dėl plėšimo, bet ir turto prievartavimo bei neteisėto disponavimo psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti. Paaiškėjo, kad prieš pagrobdamas BMW, A.V. jau keletą mėnesių, naudodamas psichologinį smurtą, iš nukentėjusiojo reikalavo pinigų. O psichotropinių tablečių pareigūnai surado, kai įtariamasis buvo sulaikytas ir atsidūrė policijos komisariate.

„Brutaliai smurtaujant padarytos nusikalstamos veikos buvo ištirtos per trumpą laikotarpį, sėkmingai bendradarbiaujant Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus ir Panevėžio apygardos prokuratūros pareigūnams“, – teigė ikiteisminiam tyrimui vadovavęs ir valstybinį kaltinimą teisme palaikęs prokuroras M.Jurkėnas.

Prokuroro argumentai bei tyrimo metu surinkti duomenys įtikino ir teismą. Panevėžio apygardos teismas gegužės 5 dieną A.V. pripažino kaltu dėl visų trijų nusikalstamų veikų ir skyrė jam subendrintą 4 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Iš jo taip pat priteista atlyginti nukentėjusiajam 1 tūkst. eurų neturtinės žalos.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.