Girtas prie vairo sėdęs Nigerijos ambasados darbuotojas stos prieš teismą

Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai vairavus apsvaigus nuo alkoholio, kai buvo nustatytas 2,19 promilių girtumas, pareikšti 41 metų Nigerijos Federacinės Respublikos piliečiui.

Neblaivus vairavęs Nigerijos pilietis laukia teismo.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Neblaivus vairavęs Nigerijos pilietis laukia teismo.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2023, 10:43 AM

Lietuvos Respublikos prokuratūra praneša, kad ikiteisminio tyrimo duomenimis, balandžio 13-osios vakarą Vilniaus Ozo gatvėje buvo pastebėtas skiriamojoje juostoje stovintis automobilis „Renault“, apgadintas sankryžoje esantis grindinys bei metalinis stulpelis.

Kaip rašė naujienų portalas lrytas.lt, aiškinantis įvykio aplinkybes, nustatyta, kad automobilį vairavo girtas Nigerijos ambasados darbuotojas (gimęs 1982 m.). Jam buvo nustatytas 2,19 prom. girtumas.

Vyras teigė, kad alkoholio gėrė prie vieno sostinės prekybos centro esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje, o išvažiuojant iš jos ir sukant į kairę, jį apakino kito automobilio šviesos, todėl, nesuvaldęs automobilio, jis apgadino sankryžoje esantį grindinį bei metalinį stulpelį.

Automobilio vairuotojas pripažino, kad elgėsi neatsakingai ir nuoširdžiai gailėjosi tokio savo poelgio.

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad tas, kuris vairavo neblaivus, kai buvo nustatytas daugiau kaip 1,51 promilių neblaivumas, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.