Pareigūnams įkliuvo kvaišalus auginę ir platinę kauniečiai: sulaikyti 2 įtariamieji

Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vadovaujamame ikiteisminiame tyrime dėl narkotinių medžiagų neteisėto auginimo ir platinimo, gegužės 17 d. Kauno apskrities VPK pareigūnai sulaikė kauniečius B.N. ir A.Ž., kurie galimai augino didelį kiekį narkotinių kanapių ir G.K., kuris galimai neteisėtai iš jų nusipirko šios nelegalios produkcijos.

Kvaišalai.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Kvaišalai.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Kvaišalai.<br> Kauno apskrities VPK nuotr.
Kvaišalai.<br> Kauno apskrities VPK nuotr.
Kvaišalai.<br> Kauno apskrities VPK nuotr.
Kvaišalai.<br> Kauno apskrities VPK nuotr.
Kvaišalai.<br> Kauno apskrities VPK nuotr.
Kvaišalai.<br> Kauno apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

May 19, 2023, 11:35 AM, atnaujinta May 19, 2023, 11:38 AM

Kaip praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra, atliktų kratų metu rastos ir paimtos įvairios narkotinės bei psichotropinės medžiagos ir jų pakavimui reikalingi daiktai – iš viso 46 kanapių augalai, 2 jau nuskinti augalai bei vartojimui paruoštos kanapės.

Įtariama, kad B.N., veikdamas kartu su A.Ž., savo gyvenamojo namo patalpose augino didelį kiekį kanapių – ne mažiau kaip 38 vienetus augalų. Bendrininkai narkotines medžiagas augino ne tik B.N. namuose, bet ir A.Ž. priklausančiame garaže, kuriame palapinėse buvo rasti ir paimti 8 augalų stiebai.

Taip pat, B.N. turėdamas tikslą parduoti ar kitaip platinti narkotines medžiagas, gegužės 16 d. įtariamajam G.K. už 50 eurų galimai pardavė pakuotę su narkotinėmis medžiagomis – kanapėmis.

A.Ž. įtariamas ir dėl to, jog neteisėtai įgijo ir laikė dvi pakuotes grybų, su, kaip įtariama, psichotropinėmis medžiagomis bei tris pakuotes su kanapėmis.

Ikiteisminis tyrimas atliekamas pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius – dėl neteisėto aguonų ar kanapių auginimo (265 str. 1 d.), neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti (259 str. 1 d.) bei dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti (260 str. 1 d.).

Siekiant užtikrinti įtariamųjų dalyvavimą procese, visiems jiems paskirtos kardomosios priemonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.