Naujojoje Akmenėje dėl KET pažeidimo paspirtukininką pamokyti nusprendęs automobilio vairuotojas liko sumuštas

Balandžio 6-ąją, Saugaus eismo dieną, Lietuvos policija kartu su Lietuvos transporto saugos administracija vykdė akciją „Nevirduliuok“. Tai – nauja sąvoka kelių eismo dalyvių bendruomenės žodyne. Nevirduliavimas reiškia pagarbą, savikontrolę, sąmoningumą ir geranoriškumą kitų eismo dalyvių atžvilgiu.

Naujojoje Akmenėje tarp automobilio vairuotojo ir paspirtuku važiavusio vyro kilo konfliktas dėl KET pažeidimo.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Naujojoje Akmenėje tarp automobilio vairuotojo ir paspirtuku važiavusio vyro kilo konfliktas dėl KET pažeidimo.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas

2023-05-29 13:23

Kaip praneša Šiaulių apskrities VPK, būtent, to pritrūko dviem eismo dalyviams balandžio 13-ąją Naujojoje Akmenėje. Po incidento – stipriai sužalotas vairuotojas ir dėl viešosios tvarkos pažeidimo pradėtas baudžiamasis persekiojimas paspirtukininkui.

Šių dviejų eismo dalyvių keliai susikirto balandžio 13 d. Incidento priežastimi galima laikyti tolerancijos saugiklių stoką.

Apie 11 val. policijos pareigūnai buvo iškviesti į L. Petravičiaus aikštę, kurioje rado ant šaligatvio sėdintį sužalotą 73 metų vyrą. Jis paaiškino, kad jį sumušė paspirtuką vairavęs vaikinas, kuriam jis pareiškė pastabą dėl jo važiavimo pėsčiųjų perėja.

Įvykį mačiusių liudytojų parodymais atkurti situaciją sekėsi sunkiai, tačiau ji paaiškėjo, peržiūrėjus netoliese esančios vaizdo kameros medžiagą. Paspirtuku važiavęs žmogus automobilio vairuotojui problemų nesukėlė, jį praleido ir tik tada kirto gatvę.

Tačiau principingai eismo taisyklių pažeidimų netoleruojantis vairuotojas nutarė paauklėti paspirtukininką ir jam priminti, kad Kelių eismo taisyklės draudžia tiek dviračio, tiek paspirtuko vairuotojui kirsti važiuojamąją dalį važiuojant pėsčiųjų perėja. Tačiau pamoka baigėsi tarpusavio susistumdymu, kurio pasekmė – ant važiuojamosios dalies aukštielninkas nugriuvęs ir galvą į asfaltą susižalojęs vairuotojas.

Nukentėjusiajam buvo nustatyta kaukolės trauma ir jis paguldytas į Respublikinę Šiaulių ligoninę.

Na, o paspirtuko vairuotojui pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarko pažeidimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.