Su suklastotais dokumentais pasieniečiai sučiupo ukrainietį ir baltarusį: abu vyrai – suimti

Tačiau Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai yra kitos nuomonės. Savaitgalį nepasisekė dviem užsieniečiams: susidūrę su Lietuvos pasieniečiais, jie ne tik neteko suklastotų vairuotojo pažymėjimų, bet ir atsidūrė už grotų.

Klastotės.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Klastotės.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Klastotės.<br>VSAT nuotr.
Klastotės.<br>VSAT nuotr.
Klastotės.<br>VSAT nuotr.
Klastotės.<br>VSAT nuotr.
Klastotės.<br>VSAT nuotr.
Klastotės.<br>VSAT nuotr.
Klastotės.<br>VSAT nuotr.
Klastotės.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

May 29, 2023, 6:29 PM

VSAT pranešime rašoma, kad penktadienio naktį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Lavoriškių pasienio užkardos pareigūnai Lavoriškių pasienio kontrolės punkte (PKP) tikrino iš Lietuvos keleiviniu autobusu „Mercedes-Benz Vito“ vykusių žmonių dokumentus.

Vienas keleivių, 34-erių ukrainietis, turintis leidimą laikinai gyventi Vokietijoje, pasieniečiams papildomai pateikė jo vardu neva Lenkijoje išduotą vairuotojo pažymėjimą. Šis dokumentas Lavoriškių pasieniečiams sukėlė įtarimų. VSAT pareigūnai netruko išsiaiškinti, kad ukrainiečio pateiktas dokumentas, įtariama, – visiška klastotė. Užsienietis paaiškino, kad turėjo ukrainietišką vairuotojo pažymėjimą, tačiau norėjo jį pasikeisti į Europos Sąjungos šalies vairuotojo pažymėjimą. Tokia paslauga jam kainavo 3,5 tūkst. eurų ir užtruko pusmetį.

Penktadienio vakare VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Lavoriškių pasienio užkardos pareigūnai Lavoriškių punkte tikrino dar vieną keleivinį autobusą „Mercedes-Benz Sprinter“ ir juo vykusių keleivių dokumentus. Patikros metu vienas autobuso keleivių, 53-ejų baltarusis, pateikė ir jam neva išduotą baltarusišką vairuotojo pažymėjimą.

Šis dokumentas pasieniečiams pasirodė įtartinas. Netrukus nustatyta, jog tai, įtariama, – visiška klastotė. Pasieniečius baltarusis tikino, kad prieš trejus metus vairuotojo pažymėjimą nusipirko už 150 eurų, kai Baltarusijoje jam buvo atimta teisė vairuoti.

Įtariamieji, Ukrainos ir Baltarusijos piliečiai – suimti. Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje pradėti ikiteisminiai tyrimai. Užsieniečiams gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.