Padirbtą vairuotojo pažymėjimą pasieniečiams pateikęs baltarusis teisės vairuoti niekuomet ir nebuvo įgijęs

Medininkų pasienio kontrolės punkte (PKP) pasieniečių budrumą tikrino „Audi A6“ vairuotojas iš Baltarusijos. Jis Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnus mėgino apgauti pateikdamas, įtariama, suklastotą lenkišką vairuotojo pažymėjimą.

Klastotė.<br>VSAT nuotr.
Klastotė.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

May 31, 2023, 4:46 PM

VSAT praneša, kad pirmadienį paryčiais VSAT Vilniaus pasienio rinktinės pareigūnai Medininkų PKP patikrino iš Baltarusijos į Lietuvą vykusio 43-ejų Baltarusijos piliečio bei jo vairuoto automobilio „Audi A6“ baltarusiškais registracijos numeriais dokumentus. Užsienietis turėjo leidimą laikinai gyventi Lietuvoje ir pasieniečiams pateikė tvarkingus automobilio dokumentus. Tačiau įtarimų sukėlė lenkiškas jo vairuotojo pažymėjimas. Pirminiais duomenimis, tai – visiška klastotė.

Vairuotojui, kuris niekada nebuvo įgijęs teisės vairuoti, VSAT pareigūnai surašė administracinio nusižengimo protokolą už transporto priemonės vairavimą neturint tam teisės ir skyrė 300 eurų baudą. Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo klastote Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai užsieniečiui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Po apklausos vairuotoją pasieniečiai uždarė į areštinę. Jam skirta kardomoji priemonė – suėmimas mėnesiui.

Automobilis perduotas kitam žmogui, turėjusiam tvarkingus kelionės dokumentus ir teisę valdyti transporto priemonę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.