Lazdijų rajone su įkalčiais sulaikyti du baltarusiškų cigarečių nešikai

Ketvirtadienio popietę Varėnos pasieniečiai už 100 metrų nuo valstybės sienos sučiupo Lazdijų rajono ir Alytaus miesto gyventojus su kontrabandos ryšuliais.

Pasieniečiams įkliuvo rūkalų nešikai.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Pasieniečiams įkliuvo rūkalų nešikai.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Pasieniečiams įkliuvo rūkalų nešikai.<br>VSAT nuotr.
Pasieniečiams įkliuvo rūkalų nešikai.<br>VSAT nuotr.
Pasieniečiams įkliuvo rūkalų nešikai.<br>VSAT nuotr.
Pasieniečiams įkliuvo rūkalų nešikai.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Jun 3, 2023, 5:51 PM

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), priedangoje valstybės sienos prieigas ties Pertako kaimu (Lazdijų r.) žvalgę Kapčiamiesčio užkardos pasieniečiai užfiksavo per įrengtą fizinį barjerą iš Baltarusijos teritorijos mėtomus ir krentančius tamsios spalvos ryšulius. Netrukus VSAT pareigūnai pastebėjo, kaip prie tų ryšulių prisiartino du vyrai, juos susirinko ir apsikrovę patraukė toliau į Lietuvos gilumą. Pasieniečiai nedelsdami juos sulaikė.

Paaiškėjo, kad valstybės sienos apsaugos zonoje „darbavosi“ 53-ejų lazdijietis ir 46-erių alytiškis. Penkiuose jų neštuose ryšuliuose buvo neteisėtai gabenti rūkalai – 1 750 pakelių cigarečių „NZ Gold“ ir „Minsk 5 Superslims“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Už akcizinių prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką sulaikytiems vyrams pradėtos administracinės teisenos. Įstatymas už tai numato baudą nuo 5 200 iki 6 000 eurų.

Pasieniečiai nustatė, kad šie vyrai buvo valstybės sienos apsaugos zonoje, nebūdami įrašyti į VSAT sudaromą sąrašą žmonių, turinčių teisę ten būti. Už tokį pažeidimą jiems skirti įspėjimai.

Po apklausos vyrai paleisti. Jiems įteikti šaukimai po dviejų savaičių atvykti į Kapčiamiesčio pasienio užkardą, kai čia bus nagrinėjos jų administracinės bylos. Šioje užkardoje laikinai saugomos sulaikytos cigaretės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.