Paryčiais girtos kompanijos skrydis Rokiškio centre baigėsi smūgiu į namą

Girtam rokiškėnui pasivažinėjimas su draugais baigėsi nesėkmingai. Dideliu greičiu lekiantis vyras numušė kelio ženklą ir rėžėsi į namo kampą, tačiau viskas baigėsi laimingai – niekas nebuvo sužeistas.

Greitoji pagalba, policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Greitoji pagalba, policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-06 20:00

Internete plinta vaizdo įrašas, kai paryčiais tuščiame Rokiškio centre beveik 120 kilometrų per valandą greičiu skrieja automobilis „Subaru“, vairuojamas girto 35 metų rokiškėno.

Dideliu greičiu vežama girtų vyrų kompanija nė neprašo vairuotojo važiuoti lėčiau, dargi linksmai replikuoja ir tik prieš pat susidūrimą vienas jų desperatiškai ima šaukti: „Stabdyk, stabdyk!“

Apie pusę šešių ryto centrine Nepriklausomybės aikšte skriejusio automobilio kelionę filmavo vienas iš ant galinės sėdynės įsitaisiusių keleivių. Jis vienu metu suabejojo, ar ne per greitai lekiama.

Tačiau vairuotojas į perspėjimą nereagavo – tik dar labiau padidino greitį. Įraše gerai girdėti padidėjusių variklio apsukų garsas.

Pasigirdusį atsakymą „120“ kažkuris iš kompanijos palydėjo keiksmažodžiais.

Nepriklausomybės aikštės ir Kauno gatvės sankryžoje dideliu greičiu lekiančio automobilio vairuotojas nesuvaldė, numušė kelio ženklą ir trenkėsi į namo kampą. Toje vietoje vaizdo įrašas nutrūko.

Tiek vairuotojui, tiek keleiviams labai pasisekė – nė vienas nebuvo sužeistas.

Atskubėję policininkai rado apdaužytą automobilį. Pasitikrinti girtumą vairuotojas sutiko ne iš karto. Į alkoholio matuoklį jis pripūtė beveik 2,2 promilės.

Rokiškėnas dirba vilkiko vairuotoju, todėl dėl tokio pasiskraidymo jis gali netekti darbo.

Už vairavimą esant girtam gresia ne tik laisvės praradimas, bet ir vairuotojo pažymėjimo netekimas iki 5 metų.

Taisykles pažeidė net 22 kartus

Lietuvos aukščiausiasis teismas nusprendė, kad beveik 200 kilometrų per valandą greičiu sostinėje važiavęs motociklininkas, padaręs 22 Kelių teismo taisyklių pažeidimus, pagrįstai buvo nuteistas kaip padaręs nusikaltimą.

Motociklininkas nuteistas už tai, kad Vilniaus mieste darbo dienos metu nepakluso policijos pareigūnų reikalavimui sustoti ir toliau važiuodamas motociklu ir vengdamas būti sustabdytas jį persekiojančių policijos pareigūnų, važiuodamas septynis kartus per sankryžas degant raudonam šviesoforo signalui, viršydamas greitį, kai kada pasiekdamas beveik 200 kilometrų per valandą greitį, nepaisydamas kelių eismo ženklų, įžūliais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams bei aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį bei tvarką.

Motociklo vairuotojas nuteistas 3,5 tūkst. eurų bauda, konfiskuotas motociklas ir trejus metus uždrausta vairuoti transporto priemones.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.