Peiliu vaikams grasinusiam kauniečiui – laisvės atėmimo bausmė

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai paskelbė nuosprendį byloje, kurioje anksčiau 7 kartus teistas kaunietis M.A. buvo kaltinamas viešosios tvarkos pažeidimu.

Kalėjimas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Kalėjimas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kauno apylinkės teismas

2023-06-07 08:55

Bylos duomenimis, M.A. 2022 metų rugsėjo mėnesį priėjo prie vienos Kauno miesto gimnazijos teritorijoje buvusių vaikų ir išsitraukęs peilį jiems grasino, tokiu įžūliu elgesiu demonstruodamas nepagarbą aplinkiniams ir aplinkai bei sutrikdydamas visuomenės rimtį ir tvarką. Nustatyta, kad M.A. šią nusikalstamą veiką įvykdė būdamas neblaivus.

Ikiteisminio tyrimo metu vyras dėl jam inkriminuojamos nusikalstamos veikos kaltu neprisipažino, teisminio bylos nagrinėjimo metu kaltę pripažino iš dalies. Teismas skirdamas bausmę atsižvelgė į tai, kad M.A. šią nusikalstamą veiką padarė būdamas recidyvistu ir tuo laikotarpiu, kai dėl anksčiau įvykdyto smurtinio nusikaltimo jam buvo paskirta vienerių metų laisvės atėmimo bausmė, kurios vykdymas buvo atidėtas dviejų metų laikotarpiui.

2023 m. birželio 6 d. Kauno apylinkės teismo nuosprendžiu M.A. pripažintas kaltu dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Teismui subendrinus bausmę su paskirtąja ankstesniu nuosprendžiu, M.A. paskirta galutinė bausmė – laisvės atėmimas vienerių metų ir trijų mėnesių laikotarpiui.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?