Mįslingas vilniečio pagrobimas: vyras buvo išvežtas į Lenkiją, iš jo reikalauta didžiulės pinigų sumos Vyras pagrobtas pakeliui iš kirpyklos

Vilniaus policija aiškinasi mįslingą sostinės gyventojo pagrobimą. Vyrą trys nusikaltėliai pačiame sostinės centre sučiupo ir išsivežę į Lenkiją reikalavo didžiulės pinigų sumos. Vėlų vakarą pagrobtasis vėl atsirado Vilniuje.

 Vilniaus policija tiria mįslingą vyro pagrobimą.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Vilniaus policija tiria mįslingą vyro pagrobimą.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2023, 8:59 AM

Kaip pranešė Policijos departamentas, birželio 8 d. apie 23 val. 30 min. į Vilniaus apskrities VPK kreipėsi vyras (gim. 1996 m.), kuris papasakojo, kad buvo pagrobtas. Pasak vyriškio tą pačią dieną apie 13 val. Vilniuje, T.Kosciuškos g., jo vairuojamam automobiliui „BMW 840“ (pagamintas 2020 m.) kelią užblokavo automobilis „Mercedes-Benz“, kuriame sėdėjo trys kiti vyrai.

Iš automobilio „Mercedes-Benz“ išlipęs vyras liepė važiuoti paskui jo automobilį, grasino ir iš pareiškėjo reikalavo 100 000–200 000 eurų.

Aiškėja, kad pirmasis apie dingusį vyriškį maždaug 19 val. 58 min. pranešė kartu jo draugas. Policijai jis pasakojo, kad vyras buvo kirpykloje, o išėjęs parašė SMS žinutę, jog tuoj atvažiuos, tačiau taip ir nepasirodė, susisiekti nepavyksta.

Pareigūnai greitai nustatė, kad dingusiojo automobilyje BMW įdiegta sekimo sistema. Ją aptarnaujančios bendrovės atstovai pareigūnus informavo, kad automobilis važinėjasi po miestą, tačiau tikslios vietos nenurodė. Tuo tarpu paties dingusio vyro telefono GPS duomenys rodė, kad jis yra Lenkijoje.

Beveik tuo pat metu, kaip dingusiojo draugas, į policiją kreipėsi ir moteris (gimusi 1996 m.), kuri pasakojo, jog sugyventinis (gim. 1996 m.) iš ryto išėjo iš namų ir negrįžta, į telefono skambučius neatsako, kur gali būti nežino.

Po kiek laiko kažkam iš ieškančiųjų pavyko susiskambinti su dingusiuoju. Vyras sakė, kad yra Lenkijoje, o jo sveikatai ar gyvybei pavojaus nėra.

Galiausiai apie 23 val. 30 min. vyriškis atsirado. Jis pats atėjo į sostinės policiją ir pasakojo, kad buvo pagrobtas ir su automobiliu išvežtas į Lenkiją. 

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl turto prievartavimo.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas prievartavo labai didelės vertės svetimą turtą ar didelės mokslinės, istorinės ar kultūrinės reikšmės turinčias vertybes arba prievartavo turtą dalyvaudamas organizuotoje grupėje, baudžiamas laisvės atėmimu nuo trejų iki dešimties metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.