Per vėtrą sužaloti aštuoni žmonės, tūkstančiai gyventojų - be elektros

Pajūryje siautėjusi stichija gadino pastatus, laužė medžius.

Medžiai virto ir Šilutės prieplaukoje.<br>A. Aleksėjūnienė
Medžiai virto ir Šilutės prieplaukoje.<br>A. Aleksėjūnienė
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 30, 2012, 12:37 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:02 PM

Iš viso į Neringos medikus, kurie aptarnauja Nidą, Juodkrantę ir Pervalką, kreipėsi penki žmonės.

Viena moteris, medikų vertinimu, irgi galėjo patirti rimtą traumą - Nidoje, netoli Ūkio banko ir kavinės „Kuršis“, virstantis medis ant asfalto nubloškė moterį.

Įtariama, kad jai sužalotas stuburas, ji patyrė vidaus organų sumušimą. Nukentėjusioji išvežta į Klaipėdos universitetinę ligoninę.

Neringos pirminės sveikatos priežiūros centro medikai BNS pasakojo, kad Juodkrantėje nukentėjo su mama buvęs pusketvirtų metų vaikas. Pirminiais duomenimis, mama nešė vaiką ant rankų. Ant jų užkrito kažkoks daiktas ir sužalojo galvą ir mamai, ir vaikui. Abu išvežti į ligoninę.

Klaipėdos greitosios pagalbos stoties medikai BNS informavo, kad į juos kreipėsi trys nukentėję asmenys. Visi jie suaugusieji, jų traumos nesunkios.

Pajūryje siautėjusi stichija gadino pastatus, laužė medžius.

Po savaitgalio kaitros ir sekmadienį Lietuvoje praūžusio škvalo draudikai registruoja pirmuosius pranešimus apie žalas. Joms padengti draudimo bendrovė „ERGO Lietuva“ jau rezervavo 400 tūkst. litų. Prognozuojama, kad turto ir kasko draudimo bendri nuostoliai gali siekti 750 tūkst. litų.

Daugiausia pranešimų apie savaitgalį siautėjusios audros sukeltus nuostolius sulaukiama iš Kuršių nerijos ir Klaipėdos, Palangos, Šilutės, Mažeikių bei kitų miestų ir rajonų. Prognozuojama, kad per audrą patirta vidutinė žala bus apie 5 tūkst. litų.

Draudimo bendrovės „ERGO Lietuva“ Turto draudimo departamento direktorius Tomas Nenartavičius pasakoja, kad žmonės kreipiasi dėl vėtros nuplėštų namų ir ūkinių pastatų stogų, krušos suniokotų dangų, dėl lietaus apliejimo apgadinto turto. Klaipėdoje registruota žala, kurios metu vėjo pakelti baldai apniokojo kaimyno namą, žmonės praneša ir apie žaibų sugadintą buitinę bei elektronikos techniką. Taip pat dėl kaitros kelios įmonės registravo paukščių uždusimo nuostolius.

Draudimo bendrovė „ERGO Lietuva“ primena, kad klientai apie patirtą žalą turtui draudimo bendrovei gali pranešti per tris darbo dienas, o automobiliui – per septynias. Tikslūs gamtos šėlsmo sukelti nuostoliai bus aiškūs kitą savaitę.

Priešgaisrinės apaugos ir gelbėjimo departamento atstovas Gintautas Druktenis BNS sakė, kad pajūryje medžiai nuvirto ant šešių automobilių. Taip pat dėl vėjo dužo balkonų stiklai.

Iš viso nuo škvalo nukentėjusiose vietovėse ugniagesiams 80 kartų teko vykti šalinti nuvirtusių ar nukritusių šakų.

Po sekmadienį praūžusios vėtros elektros energijos visoje Lietuvoje pirmadienio rytą neturėjo apie 7 tūkst. vartotojų. Daugiausia - Klaipėdos ir Šiaulių regionuose.

„Daugiausia gedimų yra Klaipėdos regione, kur elektra netiekiama 4 tūkst. vartotojų, ir Šiaulių regione, kuriame elektros neturi apie 3 tūkst. vartotojų“, - BNS sakė „Lesto“ dispečerinio centro Režimų planavimo skyriaus vadovas Ervinas Pareigis.

Jo teigimu, didžiajai daliai klientų elektros tiekimą bus stengiamasi atkurti pirmadienį.

„Organizuojame papildomas rangovų brigadas, telkiame darbuotojus. Tačiau mus pasiekia informacija apie tuos gedimus, apie kuriuos nebuvo pranešta sekmadienį“, - sakė E. Pareigis.

Vėtra sekmadienį kilo po šalį alinusių didelių karščių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.