Vilniaus prekybos centre „Ozas“ žuvo nuo apsaugos bėgęs vyras (atnaujinta)

Trečiadienio pavakarę, apie 17 valandą, Vilniaus prekybos centre „Ozas“ įvyko kraupus incidentas - iškritęs iš antrojo aukšto užsimušė jaunas vyras. Šiuo metu įvykio aplinkybes aiškinasi policijos tyrėjai. Tačiau liudininkai pasakojo, kad jis žuvo sprukdamas su alaus buteliu nuo apsaugos darbuotojų ir supanikavęs iššoko pats.

Nelaimė įvyko Vilniaus prekybos centre „Ozas“.<br>Skaitytojo nuotrauka
Nelaimė įvyko Vilniaus prekybos centre „Ozas“.<br>Skaitytojo nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 9, 2012, 9:53 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:04 PM

Ketvirtadienio rytą išplatintame policijos pranešime sakoma, kad prekybos centre žuvo 1975 metais gimęs S. V.

Policija pranešimą apie nelaimę gavo trečiadienį 16 val. 30 min.

„Norėjau pranešti su kokiu žvėrišku ir protu nesuvokiamu įvykiu teko susidurti prekybos centre „Ozas“, - portalui lrytas.lt pranešė liudininkas. Įvykį matęs vyras pasakojo, kad apsaugininkai persekiojo vaikiną, kuris iš „Prisma“ parduotuvės pavogė buteliuką „Pepsi“. Vaikiną apsaugininkai esą prispaudė prie turėklų, o šis, neturėdamas kur dėtis, persisvėrė ir iškrito. Vaizdas buvo kraupus. Vaikinas nukrito ant galvos, kraujo buvo tiesiog milžiniška bala“, - pasakojo liudininkas. Tuo tarpu šį įvykį matęs prekybos centro darbuotojas tvirtina, kad nelaimėlis buvo nugvelbęs alaus butelį. 

Lrytas.lt žurnalistams nuvykus į įvykio vietą prekybos centro darbuotoja patvirtino, kad vyrą apsauga vijosi dėl galimai pasisavinto butelio, tačiau ne „Pepsi“, o alaus.

Parduotuvės, šalia kurios vyras iškrito darbuotoja Agnė, pasakojo, kad vyrą vijosi du arba trys apsaugos darbuotojai, kurie šaukė: „Stok!“. Vėliau moteris išgirdo kažką dūžtant. Jei lrytas.lt apklaustų liudininkų pasakojimai pasitvirtins, vyras galėjo bėgti nešinas alaus buteliu, o vėliau jį pamesti ir sudaužyti.

Taip pat parduotuvėje dirbanti mergina pasakojo, kad vyrui bėngant nuo apsaugos, šis išvydo dar du darbuotojus iš kitos pusės.

„Butelis jam iškrito dar bėgant nuo apsaugos, tas vyras sutriko pamatęs, kad iš priekio irgi atskuba apsauginiai, metėsi prie aptvaro ir iškrito. Manau, jį tiesiog ištiko panikos priepuolis", - pasakojo Agnė, dirbanti antro aukšto parduotuvėje, ties kuria ir įvyko ši nelaimė. Liudininkei kolegė pasakojo, kad vyras iššoko pats. Apsaugos darbuotojai jo nespėjo sugriebti.

Prekybos centrą  „Ozas“ saugo tarnyba „Argus“, o parduotuvę  „Prizma“ -  „G4S“.

Prekybos centro lankytojus apėmė siaubas

Nuo apsaugos darbuotojo bėgęs ir iš antrojo aukšto iškritęs vyras išgąsdino visus prekybos centro lankytojus. Apie įvykį lrytas.lt pasakojo moteris, kuri su mažamete dukra buvo vos per kelis žingsnius nuo tragiškai žuvusio vyro.

„Prieš mus dar viena moteris buvo arčiau jo. Jis nukrito tiesiai prieš mus. Pradėjo burtis žmonės, tačiau mane nustebino, jog niekas prie jo nesiartino. Nematavo pulso ir netikrino, ar jis gyvas. Tik po 3-4 minučių iš visų parduotuvių pradėjo bėgti apsaugos darbuotojai. Tik tada buvo susiprotėta, kad reikia kviesti greitąją pagalbą“, - apie nelaimę pasakojo liudininkė.

Moteris minėjo, kad vyras jai atrodė maždaug 40 metų, tvarkingai apsirengęs, lyg ir nepriklausė socialinės rizikos grupei. „Labai solidus, padoriai apsirengęs vyras. Šalia jo gulėjo nukritęs rankinis laikrodis ir maža vyriška rankinė“, - pasakojo liudininkė.

Lrytas.lt prekybos centro parduotuvių darbuotojai pasakojo, kad vyras paplūdęs kraujais gulėjo ilgai: „Mes labai ilgai laukėme greitosios pagalbos, kai jie atvyko dar bandė jį gaivinti, turbūt jis dar buvo gyvas. Vėliau jie konstatavo mirtį ir uždengė kūną".

Ten, kur nukrito vyras stovi informacijos ir valiutos keityklos kioskelis. Lrytas.lt darbuotojos sakė, kad jos atėjo pakeisti išsigandusių kolegių, kurios matė nukritusio vyro kūną.

Vienos parduotuvės darbuotoja dar pakomentavo: „Ko čia taip smarkiai jaudintis? Galbūt dabar visuomenė pasimokys, kad vogti negražu. Mūsų parduotuvę irgi apvogė, apsaugos šalia nebuvo, tai pardavėja vijosi vagį per visą prekybos centrą ir nepagavo. Ir šiaip sveikas žmogus nesugalvos šokti. Būna lėktuvai krenta, kažkokios katastrofos, o čia...".

Prekybos centre sutvarkius nelaimės vietą gyvenimas toliau teka sava vaga. Toje vietoje, kur visai neseniai užgeso žmogus, mindžikuoja jaunimas ir šeimos besidairydami į parduotuvių vitrinas.

Apsaugininkas privalo vytis įtariamąjį

Saugos tarnybos „Ekskomisarų biuras“ įkūrėjas Alvydas Sadeckas sakė, kad pagrindinis apsaugininko uždavinys - sulaikyti įtariamąjį įstatymo numatytomis priemonėmis. A. Sadeckas teigė nežinantis konkrečios situacijos, susiklosčiusios „Ozo“ prekybos centre, bet iš to, ką žino, nemano, jog apsaugininkai būtų taikę neteisėtas priemones. „Apsaugos darbuotojas gali vytis vagį, gali pranešti apie tai kitam savo kolegai. Bet dažniausiai tokiais atvejais imamasi aktyvių veiksmų. Juk ir iš šalies keistai atrodytų, kad apsaugininkas ar policininkas, užuot sulaikę pažeidėją, per raciją lieptų tai padaryti kitam. Žinoma, labai skaudu, kad atsitiko tokia nelaimė, žuvo žmogus. Tikėkimės, tyrimas atskleis, kas kaltas“, - portalui lrytas.lt sakė buvęs „Ekskomisarų biuro“ vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.