76 metų grybautoja iš miško išsivadavo po 5 parų klajonių

Ramygaloje (Panevėžio r.) gyvenanti 76 metų Bronė P. grįžo į namus bene po ilgiausio savo gyvenime grybavimo. Šeštadienį dviračiu nuvažiavusi grybauti į netoli miestelio esantį Mėtininkų mišką, garbaus amžiaus moteris iš jo išėjo tik po penkių parų – trečiadienį. Per visą tą laiką moteris badą malšino valgydama surastas uogas ir gerdama iš griovių vandenį.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Aug 30, 2012, 7:25 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:20 AM

Lrytas.lt jau rašė apie pradingusią Panevėžio rajono gyventoją. Ramygaloje gyvenančios 76 metų motinos pirmoji pasigedo atskirai gyvenanti jos dukra. Moteris apie dingusią senutę pranešė policijai.

Kai prie pat Mėtininkų miško esančios sodybos šeimininkai surado pas juos paliktą Bronės P. dviratį, kilo įtarimų, kad mėgstanti grybauti senutė pasiklydo miške.

Net kelias dienas nedideliame miške pradingėlės ieškojo policijos pareigūnai, pasitelkę kinologus su tarnybiniais šunimis. Vienas iš šių keturkojų pelkėje vos nepražuvo. Vėliau paieškoms buvo pasitelkti kariškiai, į orą pakeltas pasieniečių sraigtasparnis.

Tačiau visos šios ieškotojų pajėgos senutės nesurado. Iš miško ji ketvirtadienį namo parsirado pati. Pareigūnams ji paaiškino, kad Jėzus ir Marija jai padėjo pagaliau atrasti kelią iš miško. Išėjusi ant kelio ji susistabdė pakeleivingą automobilį ir grįžo į Ramygalą.

Pasak Ramygalos seniūno Valdo Chirv, ramygaliečiai per tą laiką, kol senutė buvo dingusi, ją spėjo jau kelis kartus palaidoti.

Miestelyje vis pasklisdavo gandai, kad ją miške jau rado negyvą – tai iki pusės pelkėje įsmukusią, tai tiesiog nebegyvą. Todėl ketvirtadienį išgirdęs, kad moteris pati grįžo namo, seniūnas nepatikėjo, galvojo, kad - dar vienas gandas.

Tik iš policijos pareigūnų sulaukęs patvirtinimo, kad iš tiesų Bronė P. grįžo sveika ir gyva namo, seniūnas patikėjo laiminga šios istorijos pabaiga ir stebėjosi garbaus amžiaus moters ištverme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.