Prie Panevėžio du kartus po avarijos palikti sužeisti pėstieji

Vos per savaitę Panevėžio rajone panašiomis neaiškiomis aplinkybėmis sunkiai sužeisti du žmonės. Įtariama, kad pėstieji buvo sužaloti per avarijas ir vairuotojų palikti likimo valiai. Sunkias traumas patyrusi ir nukraujavusi senyva moteris mirė, 52 metų vyras gydomas Panevėžio ligoninės intensyviosios terapijos skyriuje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 31, 2012, 12:20 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:04 AM

Teismo medicinos ekspertai patvirtino, kad jau daugiau kaip savaitę Panevėžio ligoninės intensyviosios terapijos skyriuje be sąmonės gulintis 52 metų A. P. greičiausiai sužalotas eismo įvykio metu.

Šis sunkias traumas patyręs vyriškis rugpjūčio 22 dienos vakare rastas Paliūniškio kaime esančioje autobusų stotelėje. Pro šalį važiavęs žmogus pastebėjo stotelėje iš pažiūros ligotą ar sužeistą žmogų ir iškvietė greitąją.

Netoli Paliūniškio esančio Pinigėlių kaimo gyventojas A. P. iš tiesų buvo sunkiai sužalotas. Greitąja nugabentas į Panevėžio ligoninę, jis iki šiol gydomas Intensyviosios terapijos skyriuje. Vyriškiui nustatyti daugybiniai kūno sumušimai, žaizdos dešiniajame alkūnkaulyje ir kairiajame šeivikaulyje, šonkaulių lūžimai. Taip pat paaiškėjo, kad jis buvo neblaivus.

Vyras iki šiol nėra atgavęs sąmonės, todėl jo sužalojimo aplinkybes tiriantys pareitūnai apklausti negalėjo. Vis dėl to neseniai teismo medicinos ekspertai paskelbė išvadas, kad A. P. greičiausiai buvo partrenktas automobilio. Taip jie nusprendė pagal vyriškio patirtų traumų pobūdį.

Tai antras panašus įvykis per savaitę Panevėžio rajone.

Taip pat vos už kelių kilometrų nuo Panevėžio, Miežiškių seniūnijos Tekoriškio kaime, šalikelėje vėlų rugpjūčio 28-osios vakarą rasta sunkiai sužalota moteris. Netrukus ji nuo sužalojimų ligoninėje mirė.

Į Panevėžio ligoninę sužeistoji buvo atvežta antradienį, prieš pat vidurnaktį. Be sąmonės gulinčią senyvo amžiaus moterį žmonės rado gulinčią kelkraštyje netoli autobusų stotelės.

Ligoninėje jai nustatyti dubens kaulų lūžimai, juosmens žaizdos, ji buvo smarkiai nukraujavusi. Po pusvalandžio moteris mirė. Ekspertų nuomone, ji greičiausiai taip pat buvo sužalota pravažiuojančio automobilio. Kadangi mirusioji neturėjo asmens dokumentų, tik kitą dieną buvo nustatyta, kad tai – 82 metų panevėžietė V. I.

Kaip lrytas.lt sakė Panevėžio apskrities Kelių policijos biuro komisaras Einis Kudžma, rudenėjant ir anksčiau temstant avarijų, kai kelyje nukenčia pėstieji ar dviratininkai padaugėja kiekvienais metais. Tačiau blogiausia, kad minėti du žmonės, patyrę sunkius sužalojimus, buvo palikti likimo valiai, vairuotojai iš įvykio vietos pabėgo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar Konstitucinis Teismas apgins prezidentą?