Dingusio Kauno studento motina: „Policija sugaišo per daug laiko“

Policininkai jį surado tik po savaitės.

Daugiau nei prieš mėnesį Trakų rajone dingusio K. Sendziko kūnas iki šiol nesurastas.
Daugiau nei prieš mėnesį Trakų rajone dingusio K. Sendziko kūnas iki šiol nesurastas.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Jan 18, 2013, 8:42 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 5:29 PM

Teismas pratęsė vieno įtariamojo plėšiko suėmimą mėnesiui. Antras įtariamasis, daug kartų teistas recidyvistas, gruodžio pabaigoje buvo suimtas trims mėnesiams.

Pas abu bendrininkus rastas Kauno technologijos universitete studijavusio K. Sendziko kompiuteris, mobilusis telefonas, kiti asmeniniai daiktai.

Pernai gruodžio 15-ąją dingus K. Sendzikui, policija ieškojo vaikino, pasitelkę sraigtasparnius, tarnybinius šunis, narus.

Tačiau Karolio motina Angelė Sendzikienė įsitikinusi, jog paieškas buvo galima pradėti gerokai anksčiau.

„Perdaug laiko sugaišta pasirengimui. Intensyvios kūno paieškos vyko tik po Kalėdų.

Buvo prirašytos šūsnys popierių, kol darbai pajudėjo. Regis, popieriai pareigūnams buvo svarbiau už žmogaus likimą.

Biurokratizmo mašina atėmė brangias dienas ir valandas. Šaltas pareigūnų požiūris mus labai nuvylė“, - portalui lrytas.lt prislėgta ištarė A. Sendzikienė.

Moteris stebėjosi policininkų vangumu, aiškinantis, kur gyvena geležinkelio darbuotojas, paskutinis matęs K. Sendziką netoli Lentvario geležinkelio stoties.

Policininkai jį surado tik po savaitės.

Trakų policijos operatyvininkai A. Sendzikienei mykė, jog negalima greitai apklausti geležinkeliečio. Šis vyras esą gyvena Vilniuje, todėl jį sunku surasti.

Tačiau studento artimieji patys per 15 minučių išsiaiškino, jog geležinkelio darbuotojas - vietinis, lentvariškis.

„Bandysime savo jėgomis ieškoti sūnaus, narplioti jo dingimo gijas. Manau, policija apklausė per mažai gyventojų. Namų prie Lentvario geležinkelio stoties yra daug, ir mes vyksime kalbėtis su žmonėmis - galbūt kažkas ką nors matė.

Vakar jau buvome ten nuvažiavę, bendravome su gyventojais, netoliese veikiančio prekybos centro darbuotojais. Į Lentvarį važiuosime ir šiomis dienomis“, - pasakojo A. Sendzikienė ir jos vyras Petras Sendzikas.

Merginai buvo paruošęs staigmeną

K. Sendzikas dingo be žinios gruodžio 15-osios vakarą, Lentvario geležinkelio stotyje, išlipęs iš keleivinio traukinio Kaunas - Vilnius.

Vaikinas planavo susitikti su Lentvario apylinkėse gyvenančia savo drauge Julija, bet apie kelionę jai nepranešė - norėjo pateikti staigmeną.

Jaunuolis nespėjo į paskutinį autobusą, kuris turėjo nuvežti jį iš Lentvario pas merginą.

Karolį užpuolę du lentvariškiai privertė jį nueiti kartu į prekybos centrą „Maxima“ ir nupirkti du butelius alkoholio, o paskui, įtariama, atėmė iš jo pinigus, banko kortelę, telefoną, nešiojamą kompiuterį „Toshiba“.

Paskutinis K. Sendziką matė geležinkelio darbuotojas. Vaikinas gruodžio vidurnaktį ėjo bėgiais link Kauno apdujęs, panašu, gerai nesiorientuojantis aplinkui. Studento drabužiai buvo aplipę storu sniego sluoksniu, tarsi jis būtų ne sykį pargriautas ant žemės ir vilktas sniegu.

K. Sendzikas paklausė geležinkeliečio, kaip išsikviesti taksi, bet pagalbos nesulaukęs, nuėjo tolyn į nežinią. Nuo to laiko jo daugiau niekas nematė. Manoma, kad studentas mirė nuo sunkios traumos arba jį pakirto šaltis.

Svaigalais nepiktnaudžiavusio Kauno technologijos universiteto magistranto tėvai už surastą jo kūną žada kelių tūkstančių litų atlygį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.