Rimtą avariją pakaunėje sukėlęs šuo sveiksta ir laukia naujų šeimininkų

Pernai spalio 18 dienos vakarą kelyje Kaunas-Vilnius, ties Neveronių gyvenviete, ant viaduko susidūrė 4 automobiliai, trys žmonės buvo sužeisti. Per avariją automobiliai buvo taip sulamdyti, kad visiškai nebepriminė transporto priemonių. Tačiau gaudžiant specialiųjų tarnybų sirenoms ir žybsint švyturėliams šalia sužeistų žmonių dramos tuomet tyliai sprendėsi ir šuns likimas.

Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

2013-01-29 23:46, atnaujinta 2018-03-13 00:09

Nelaimė įvyko, kai apie pusę aštuntos vakare ant viaduko staiga sustojus automobiliui „Opel Omega“ tamsoje į jį rėžėsi vienatūris „Mitsubishi“, smarkaus smūgio neišvengė ir visureigis „Mitsubishi Pajero“ bei vilkikas „Mercedes-Benz“ su puspriekabe.

Panašiu metu Gyvūnų globėjų asociacijos vyriausioji specialistė Lolita Grėblikienė sulaukė skambučio. Žmonės pranešė, kad avarijos vietoje ant kelio guli sužalotas šuo.

„Tie, kurie skambino, manė, kad šunį partrenkė mašina ir dėl to kilo avarija. Pamenu, kaip skubėjome jo paimti ir brovėmės per dėl avarijos susidariusią spūstį“, - pasakojo moteris.

Tačiau prognozės pagalbos sulaukusiam gyvūnui buvo liūdnos. Specialistai manė, kad šuo nevaldys galinių kojų. Nuo vietos, kurioje buvo rastas, Neveronių, Nevo vardą gavęs gyvūnas nevaikščiojo mėnesį.

„Mes jau galvojome jam daryti specialų vežimėlį. Tačiau atsitiko stebuklas. Nuvežėme jį veterinarui, šis kažką pamaigė ir liepė Nevą pastatyti. Nepatikėjusi nusijuokiau, bet paklausiau ir netrukus apstulbau – Nevas stovėjo“, - net ir praėjus nemažai laiko nuo įvykio emocijomis tryško L. Grėblikienė.

Netrukus šuo pradėjo vaikščioti. Tiesa, eisena kol kas dar sunkoka, o susijaudinę Nevas net pargriūna.

„Nevo charakteris puikus. Retai kada galima pamatyti tokį draugišką šunį. Tačiau jis kartu ir išdidus, todėl būna labai juokinga, kai jo užpakalis pliumpteli ant žemės, o jis atsisuka ir pasipiktinęs pažiūri į nepaklusnias kojas“, - juokėsi moteris.

Tačiau L. Grėblikienei nejuokinga pati Nevo atsiradimo ant kelio istorija. Nors avarijos vietoje rasto šuns kojos buvo sužalotos, kailis – sveikutėlis. Tokia gyvūno būklė liudijo, kad vargu ar jį partrenkė mašina. Tokiais atvejais sužalojimai būna ne tik vidiniai – netrūksta nubrozdinimų, sumušimų, atvirų žaizdų.

„Esu beveik įsitikinusi, kad kažkas nepaeinantį šunį specialiai išmetė ant kelio, kad jį suvažinėtų. Visai nenustebčiau, nes tokių istorijų yra daugybė. Panašu, kad Nevą išgelbėjo tai, jog jis gimė su laimingu kailiu“, - neabejojo pašnekovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.