I. Matijošaitienės tragedija suvienijo Kauno politikus

Trečią parą Kauno klinikose dėl gyvybės kovojančiai verslininkei bei politikei Irenai Matijošaitienei pasveikti linki ir šeimos draugai, politikai, ir nepažįstami žmonės. Ketvirtadienio vakarą Kaune bus aukojamos šv. Mišios už I. Matijošaitienės sveikatą.

Kauno politikas, artimas Matijošaičių šeimos bendražygis P. Mačiulis kiekvieną dieną sulaukia daugybės skambučių.<br>P. Mantautas
Kauno politikas, artimas Matijošaičių šeimos bendražygis P. Mačiulis kiekvieną dieną sulaukia daugybės skambučių.<br>P. Mantautas
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2013-03-14 14:43, atnaujinta 2018-03-10 00:40

Praėjusio antradienio rytą itin sunkią galvos traumą patyrusios 55-erių I. Matijošaitienės būklė vis dar išlieka kritinė.

Situacija, kai medikai atliko viską, ką galėjo, o tolimesnis žmogaus likimas priklauso nuo Aukščiausiojo valios, bendrai maldai suvienijo politikės bendražygius, šeimos draugus ir greičiau pasveikti linkinčius nepažįstamus žmones.

Ketvirtadienio vakarą Paminklinėje Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje už politikę bus aukojamos šv. Mišios.

Kauno savivaldybės tarybos „Vieningo Kauno“ frakcijos, kuriai priklauso Visvaldas ir Irena Matijošaičiai, seniūnas Povilas Mačiulis minėjo, kad šeimą ištikusi nelaimė suvienijo ir politikų bendražygius, ir oponentus.

„Mintimis ir bendromis maldomis mes tikimės, kad likimas pasisuks į kitą pusę. Mes viliamės ir laukiame gerų žinių iš Kauno klinikų“, - sakė V. Matijošaičio įkurtos visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ direktorius, buvęs vicemeras P. Mačiulis.

Politikas sakė, kad jis ir kiti kolegos gerbiantys nelaimės ištiktos šeimos privatumą, todėl neskambina V. Matijošaičiui telefonu, jo netrukdo.

„Aš asmeniškai su Visvaldu esu kalbėjęs tik vieną kartą, labai trumpai. Gerbiame šeimos privatumą, todėl daugumos kolegų ir draugų skambučių sulaukia ne Visvaldas, o aš. Visi supranta, kad šiuo metu skambinti, o juo labiau važiuoti į klinikas nėra teisingas sprendimas“, - lrytas.lt sakė vienas artimiausių Matijošaičių šeimos draugų.

P. Mačiulis minėjo sulaukiantis ne tik skambučių, bet ir palaikymo laiškų. Rašo ir Matijošaičių šeimos draugai, ir visai nepažįstami žmonės.

„Visiems nespėjame atsakyti, todėl pasinaudodamas proga noriu padėkoti visiems už nuoširdžius žodžius, palinkėjimus. Kai tik bus galimybė, mes visas šias žinutes Irenai būtinai perskaitysime. Palinkėjimų sulaukiame ir iš Kauno savivaldybės tarybos narių, skambina žmonės, linki Irenai kuo greičiau pasveikti, domisi jos būkle. Yra ir tokių politikų, kurie per dieną paskambina net kelis kartus. Ši nelaimės mus visus labai suvienijo“, - pasakojo P. Mačiulis.

Šiandien 18 val. Kauno paminklinėje Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje bus aukojamos šv. Mišios, kurias užsakė Matijošaičių šeimos draugai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.