Norvegijoje mirė Vilniaus Antakalnio poliklinikos direktorius A. Grigaitis

„Nieko daugiau nežinome, tik kad mirė“, - ketvirtadienį apie savo vadovo likimą kalbėjo Vilniaus Antakalnio poliklinikos darbuotoja. Ji atsiliepė poliklinikos direktoriaus Arūno Grigaičio darbo telefonu.

Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Mar 28, 2013, 9:58 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 3:50 AM

Gydytojui šiemet rugpjūtį būtų sukakę 48-eri. Apie A. Grigaičio mirtį pirmoji sužinojo žmona Dalia. Ji prieš keletą dienų išlydėjo vyrą į Norvegiją, kur poliklinikos vadovas ketino ilsėtis.

„Sutuoktinei paskambino žmonės, su kuriais direktorius buvo Norvegijoje, ir pranešė“, - paaiškino Antakalnio poliklinikos darbuotoja. Ji sakė, kad į polikliniką A. Grigaičio žmona atvyko prislėgta. Pati nedaug žinojo apie mirties aplinkybes. Ant jos pečių užgulė nemenkas rūpestis - parsivežti sutuoktinio kūną.

Atostogauti pradėjęs kovo 21 dieną, darbe A. Grigaitis turėjo pasirodyti po dviejų savaičių – balandžio pradžioje.

Gydytojas mirė trečiadienį vakare. Lietuvos ambasados Osle darbuotoja tvirtino, kad tyrimą atlikusi Norvegijos policija konstatavo mirtį dėl ligos. Tai, anot darbuotojos, susiję su širdimi. „Jau susisiekta su artimaisiais, su draudimu - A. Grigaitis, kaip ir priklauso, važiuodamas į užsienį apsidraudė. Kada kūnas bus pargabentas į Lietuvą, priklausys nuo artimųjų“, - aiškino ambasados darbuotoja.

Grigaičių šeimoje - du sūnūs ir dukra. A. Grigaičiui patikdavo keliauti, medžioti, žvejoti, kraujagyslių chirurgas mėgo muziką, domėjosi teatru.

Antakalnio poliklinikos vadovas medicinos mokslus baigė 1990 metais Vilniaus universitete. Vėliau studijavo Švedijoje, JAV. 1997 metais apgynė daktaro disertaciją „Vidinės miego arterijos endarterektomijų technika ir rezultatai“. Parašė daugiau nei 40 mokslinių ir mokslo populiarinimo straipsnių.

Antakalnio poliklinikai daktaras vadovavo daugiau nei 4 metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.