Stintų traukimo pradžią Rusnėje paženklino mirtis

„Tai pirma mirtina trauma per kelis dešimtmečius, kai stintas iš marių traukiame tinklais. Toks žiaurus nelaimingas atsitikimas sukrėtė visus.

Daugiau nuotraukų (1)

Aldona Aleksėjūnienė

Apr 9, 2013, 10:46 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 1:48 PM

„Tai pirma mirtina trauma per kelis dešimtmečius, kai stintas iš marių traukiame tinklais. Toks žiaurus nelaimingas atsitikimas sukrėtė visus.

Dar tik sezono pradžia, stintas tinklais traukiam tik antrą dieną, o jau - žmogaus auka“, - antradienį Rusnėje kalbėjo žvejybos įmonių asociacijos „Lampetra“ nariai.

Antradienį be kelių minučių penkios ryto iš Rusnės salos, tolimiausios Skirvytės upės pakrantės, į Šilutės greitosios pagalbos tarnybą prašydami pagalbos paskambino žvejai.

Vieną jų brigados žmogų – 52 metų laikinam darbui pasamdytą darbininką iš Šilutės seniūnijos kaimo sužalojo traktoriaus darbinis velenas.

Šis įsuko žmogaus neperšlampančio drabužio kraštą, o traukiamo tinklo virvė apsivijo vyro kūną ir mirtinai jį užveržė. Išsilaisvinti nebuvo jokių galimybių.

Greitosios pagalbos medikai atvyko, bet gaivinti nukentėjusiojo jau neteko. Teliko konstatuoti mirtį.

Žuvusiojo darbdavys, individualios įmonės savininkas Ovidijus Katkauskas tvirtina, kad su darbo saugos taisyklėmis laikinam darbui pasamdytas vyras buvo supažindintas.

Šilutės policija pradėjo ikiteisminį tyrimą. Per jį bus nustatyta, ar per naktinę žūklę nebuvo vartotas alkoholis, kuriuo paprastai „šildosi“ sužvarbę ir nuvargę žvejai.

Šiemet dėl žūklaviečių Nemuno žemupyje varžėsi 27 žvejybos įmonės ir dešimt fizinių asmenų. Prie Skirvytės dviejose vietose dvi įmonės sutiko mokėti daugiau kaip po 30 tūkst. litų.

Iš viso žvejai, norintys stintas gaudyti tinklais ir jas traukti į krantą, išpirko 44 vietas.

Pirmi valksmai ištraukti sekmadienio vakarą, bet juose buvo tik po kelis šimtus kilogramų žuvų.

Pernai per sezoną buvo sužvejota rekordiškai daug - 430 tonų stintų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.