„Audi“ nublokštas ugniagesys į pastatą įlėkė per uždarytas duris

Nors ugniagesių darbas pavojingas, nelaimės kartais jų tyko ten, kur mažiausiai galima tikėtis. Kupiškėnas vairuotojas-ugniagesys savaitgalį vos išvengė mirties, kai ramiausiai stovėjo priešgaisrinės tarnybos kieme. Neįprastą avariją sukėlė šlapiomis kojomis iš žvejybos važiuojantis vairuotojas.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

May 27, 2013, 11:56 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 5:43 AM

Nelaimė Žaidelių priešgaisrinės tarnybos kieme, esančiame Daukučių kaime (Kupiškio r.) įvyko sekmadienio vakarą, 17 val. 30 min.

Tuo metu šioje Kupiškio rajono savivaldybei priklausančioje komandoje budėjo du vairuotojai-ugniagesiai. Abu vyrai buvo kieme – Darius D. sėdėjo prie pastato sienos, jo kolega Rimtautas P. stovėjo šalia jo.

Į priešgaisrinės tarnybos kiemą automobiliu „Audi 100 Avant“ atvažiavo du Dariaus D. pažįstami. Kaip vėliau jie teigė, norėjo pasitarti dėl automobilio remonto. Privažiavus prie pastato, „Audi“ keleivis lipo lauk, kai netikėtai automobilis staiga šoko į priekį.

Kaip vėliau aiškino automobilį vairavęs 23 metų kupiškėnas N. J., tądien jis buvo žvejoti ir sušlapo kojas. Šlapias batas nuslydo nuo sankabos ir „Audi“ staiga metėsi į priekį.

Sėdėjusio prie pastato Dariaus D. automobilis nekliudė, tačiau visu smarkumu trenkėsi į stovintį prie pastato antrąjį ugniagesį.

„Tai laimei, kad Rimtautas stovėjo ties durimis. Smūgio nublokštas jis išlaužė uždarytas duris ir įvirto į pastato vidų. Jei būtų stovėjęs ties mūro siena, tai baisu pagalvoti, kas jam galėjo nutikti“, – lrytas.lt sakė Kupiškio rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos direktorius Algirdas Bočiulis, iškart po nelaimės nuskubėjęs į Daukučių kaimą.

Išsigandę vyrai iškart iškvietė greitąją. Ligoninėje 48 metų Rimtautui P. buvo nustatytas dešinės kojos šeivikaulio lūžimas, daugybiniai kojų sumušimai. Vyriškis gydomas traumatologijos skyriuje.

Pasak A. Bočiulio, ir „Audi“ vairuotojas, ir ugniagesiai nelaimės metu buvo blaivūs. Kadangi nelaimė įvyko budėjimo metu, šį įvykį tirs ne tik policija, bet ir Valstybinė darbo inspekcija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.