Kriminalistai baigia įminti žuvusio grybautojo mįslę

Mįslingą grybautojo 57 metų A.K. žūtį tiriantys Šiaulių rajono policijos kriminalistai linksta prie versijos, kad vyriškis susižalojo per nelaimingą atsitikimą.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

2013-09-28 12:23, atnaujinta 2018-02-21 17:00

Šią iš pradžių kiek neįtikėtinai skambėjusią versiją patvirtino ir teismo medicinos ekspertai. Jie pateikė pirminę išvadą, jog grybautojas galėjo susižaloti užgriuvęs ant rankoje laikyto peilio.

Kužių (Šiaulių r.) miestelio gyventojas dingo trečiadienio popietę, kai išėjo į netoliese esantį mišką grybauti. Nesulaukę sugrįžtančio vyriškio namiškiai kreipėsi į policiją.

Kinologų šuo ketvirtadienio pavakarę per pusvalandį nuvedė pareigūnus į mišką, kur rastas negyvo grybautojo kūnas su durta žaizda dešiniame apatiniame žandikaulyje. Greta mirusiojo buvo rastas ir kruvinas peilis.

Iš pradžių manyta, jog grybautojas tapo užpuoliko auka. Tačiau šiai versijai pagrįsti nerasta jokių įrodymų: nebuvo grumtynių pėdsakų, ant mirusiojo kūno nepastebėta sumušimų, o šuo neberado daugiau pėdsakų.

Nors buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo, buvo tiriama ir nelaimingo atsitikimo galimybė. Pamažu pastaroji versija tapo pagrindinė. „Vis labiau linkstama, kad įvyko nelaimė - žmogus griuvo ir susižalojo pats. Tačiau dar neatmesta ir nužudymo versija, bet jai pagrįsti kol kas nėra jokių įrodymų“, - portalui Lrytas.lt šiandien rytą sakė Šiaulių rajono policijos viršininkas Ričardas Šiumberevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.