Po pranešimų apie įžūlius nusikaltimus - sulaikymų vajus

Patikrinimai bus tęsiami ir ateityje.

Taip po sprogdinimų ir padegimo atrodė V.Kavaliauskaitės buto balkonas Pelėdnagiuose.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Taip po sprogdinimų ir padegimo atrodė V.Kavaliauskaitės buto balkonas Pelėdnagiuose.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Oct 28, 2013, 6:16 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:55 PM

Policija šiandien išplatino pranešimą, jog Kėdainių krašte spalio 24 - 26 dienomis buvo patikrinti 156 asmenys ir 132 transporto priemonės.

Į Kėdainių rajono policijos komisariatą buvo pristatyta 10 žmonių, kurie įtariami įvykdę aštuonis nusikaltimus.

Taip pat Kėdainiuose ir Kėdainių rajone sulaikyti penki viešosios tvarkos pažeidėjai ir 11 gyventojų, apsvaigusių nuo narkotikų.

Patikrinimai bus tęsiami ir ateityje.

Anot Pelėdnagių miestelio seniūno Valentino Tamulio, nusikaltėlių gauja Pelėdnagiuose siaučia jau ne vienerius metus, reketuojanti vietos gyventojus, reikalaujanti mokėti už nesamas skolas.

Spalio 9 ir 23 dienomis liepsnojo Pelėdnagiuose gyvenančių 35 metų Romo Kačegavičiaus ir jo 32 metų draugės Vilmos Kavaliauskaitės būstas. Nusikaltėliai pirmąsyk įmetė į balkoną rusišką granatą, o antrąsyk -- Motolovo kokteilį.

Granata išdrąskė langų rėmus, suskaldė stiklus, o Motolovo kokteilis -- degiu skysčiu pripildytas butelys - smarkiai apdegino balkoną.

Teismas dėl svetimo turto sugadinimo leido suimti tame pačiame miestelyje gyvenantį 48 metų Gintautą Mundiną, praeityje teistą už mašinų vagystes.

Įtariama, jog G.Mundinas subūrė vietos nusikaltėlių gaują, kuriai pats ir vadovauja. Gaujai priklauso iš asocialių šeimų kilę 16 -- 18 metų jaunuoliai.

Seniūnas V.Tamulis ir kiti vietos gyventojai kritikavo policiją -- esą pareigūnais žmonės nepasitiki, todėl bijo į juos kreiptis pagalbos. Vienas policininkas G.Mundino naudai teisme net buvo pakeitęs parodymus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.