Šokėjo T.Rimgailos tėvo žūtis sukrėtė ir mokyklą, ir bažnyčią

Televizijos projektuose išgarsėjusiam Tadui Rimgailai - vienas po kito skaudesni likimo smūgiai.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Nov 21, 2013, 4:24 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:51 AM

Prieš pora savaičių senelį palaidojęs šis „Žuvėdros“ šokėjas vėl turi ruoštis laidotuvėms – naktį į trečiadienį žuvo Šiauliuose gyvenęs T.Rimgailos tėvas 55 metų Zigmas Rimgaila.

Pirminiais duomenimis, Z.Rimgailos žūtis yra nelaimingas atsitikimas – vyriškis užsimušė iškritęs per antrajame namo aukšte esantį langą.

Apie Šiauliuose Žemaitės gatvės privataus namo kieme rastą namo šeimininko kūną policijai buvo pranešta lapkričio 20-ąją 1 val. 11 min. nakties.

Įvykio vietą apžiūrėję pareigūnai spėjo, kad vyriškis, kurio kaktoje matėsi žaizda, užsimušė iškritęs per antrajame namo aukšte esantį vonios kambario langą.

Šia versiją patvirtino ir Z.Rimgailos gyvenimo draugė. Moteris sakė, kad vyras po vidurnakčio nuėjo į vonios kambarį, kuriame buvo įrengtas ir tualetas.

Po kurio laiko moteris išgirdo duslų garsą.

Nuėjusi į vonios kambarį moteris pastebėjo atvirą langą, o dirstelėjusi pro jį pamatė ant grindinio gulintį gyvenimo draugą.

Dėl Z.Rimgailos mirties priežasčių nustatymo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Nors ekspertų išvadų dar nėra, linkstama į tai, kad šiaulietis tapo nelaimingo atsitikimo auka.

Z.Rimgailos mirtis sukrėtė Šiaulių Lieporių gimnazijos kolektyvą – Z.Rimgaila šioje mokykloje darbų mokytoju dirbo 33 metus.

„Ką galima pasakyti apie tiek ilgai išdirbusį žmogų. Jeigu jis niekur kitur nėjo, tai ir jam čia buvo gerai, ir su juo dirbantiems buvo gera dirbti kartu. Tai buvo atsakingas, jautrus, meniškos sielos žmogus, mokyklą vadinęs savo antraisiais namais“, - apie Z.Rimgailą atsiliepė Lieporių gimnazijos direktorė Sigita Malinauskienė.

Nagingu medžio drožėju buvęs Z.Rimgaila daug savo dirbinių paliko ne tik mokyklai. Z.Rimgailos drožinėti kryžiai puošia ir jo tėviškėje esančios bažnyčios šventorių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?