Panevėžiečiai džiaugėsi žiūrėdami, kaip dega alaus baras

Posakis, kad lietuviui gražiausias vaizdas – degantis kaimyno tvartas, pasitvirtino trečiadienį, apie vidurdienį kilus gaisrui Panevėžyje, K.Binkio gatvėje. Aplinkinių daugiabučių gyventojai neslėpė džiaugsmo, matydami degantį alaus barą. Žmonės teigia esantys nepatenkinti šia kaimynyste, tačiau jų pastangos, kad aludė būtų uždaryta, bevaisės.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Nov 27, 2013, 1:10 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:11 AM

Alaus baras nedidelėje K.Binkio gatvelėje kilo apie vidurdienį. Barmenę ir kelis alaus mėgėjus iš degančio pastato išginė pastabus praeivis, pamatęs ant baro stogo rūkstančius dūmus.

„Mes nieko neįtarėme, dūmų kvapo viduje nesijautė. Išgirdau barbenimą, galvojau, kad savininkas atvažiavęs į duris barbena, o pasirodo, kad čia šiferis ant stogo šaudo“, – lrytas.lt sakė užsidegusio alaus baro darbuotoja Laima Balašauskienė. Moteris nenutoldama nuo įėjimo į barą stebėjo, kaip ant pastato darbuojasi ugniagesiai. „Aš juk atsakinga už pinigus, baro turtą“, – paaiškino barmenė.

L.Balašauskienė ir maždaug 5 aludės lankytojai iš pastato išbėgo, kai kažkoks jaunas praeivis užėjęs pasakė, kad dega namo stogas.

Netrukus gaisro vietoje jau darbavosi ugniagesiai. Jie nulupo stogo šiferį, iš po kurio veržėsi dūmai ir pylė vandenį.

Susirinkę prie gaisravietės aplinkinių namų gyventojai spėliojo, kad gaisras namo pastogėje kilo dėl netvarkingai įrengto krosnelės dūmtraukio. Nuo įkaitusio metalinio kaminėlio galbūt užsidegė apšiltinimo medžiagos. Tikrąją gaisro priežastį nustatys Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesiai.

Pasak aplinkinių daugiabučių gyventojų, šis alaus baras jų namų kaimynystėje veikė ne vienerius metus, vėliau buvo uždarytas, o šiemet vasarą vėl atvėrė duris lankytojams. Anksčiau veikęs nuo 7 iki 21 val., pastaruoju metu jis dirbdavo nuo 8 iki 20 val. Pirmajame pastato aukšte veikia baras, antrajame stovi biliardo stalas.

„Nuolatiniai „pijokai“ čia renkasi. Alaus puslitrio už 1,4-2 litus išgerti. Tėvai rytą vaikus į netoliese esantį vaikų darželį veda, o čia jau girtos kalbos sklinda, gyventojams nuolat triukšmas po langais, šlitinėjančių girtuoklių vaizdas“, – lrytas.lt sakė šalia gyvenantis vyresnio amžiaus panevėžietis.

Jo teigimu, arčiausiai esančio daugiabučio bendrijos pirmininkas rašė ne vieną raštą dėl gyventojams nepriimtinos šio alaus baro veiklos, tačiau padėtis nesikeičia. Todėl ne vienas atvirai džiaugėsi dėl alaus barą nuniokojusio gaisro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.