Ukmergėje per Kalėdas vaikas apsinuodijo žiurkių nuodais

Per šv. Kalėdas, gruodžio 25-ąją, nelaimė ištiko vieną ukmergiškių šeimą. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Ukmergės rajono policijos komisariato budėtojai gavo pranešimą, kad apie 17.30 valandą, į rajono ligoninę greitosios pagalbos automobiliu buvo atvežtas žiurkių nuodais apsinuodijęs 2012 metais gimęs berniukas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 27, 2013, 3:53 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 4:36 PM

Pasak tėvų, buteliuką su žiurknuodžiais vaikas rado virtuvėje, už skalbimo mašinos. Patys tėvai tuo metu šventė ir nepastebėjo, kaip vaikas paėmė nuodus.

Mažylis skubiai buvo nuvežtas į ligoninę, jam išplautas skrandis. Vėliau jis kartu su motina išvežtas į Vilniaus Santariškių klinikų pediatrijos centrą.

Policijai susisiekus su šio centro medikais išsiaiškinta, kad berniukas yra sąmoningas. Jo sveikatai ir gyvybei jokios grėsmės nėra.

Apsinuodijimai vaistais, cheminėmis medžiagomis, įvairiais skysčiais ir kitais ne maisto produktais gali būti gyvybei.

Vaiko apsinuodijimą galima įtarti, jei pakinta jo aktyvumas - jis tampa pernelyg aktyvus ar mieguistas arba elgsena (apatiškas ar stipriai verkia).

Įtarus apsinuodijimą būtina skubiai kreiptis pas gydytojus. Tėvai turėtų būti atidūs ir vaiko sveikatai pavojingų daiktų, priemonių nepalikti jam pasiekiamose vietose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.