Lentpjūvėje sudegė trys traktoriai

Rokiškio rajone medžio apdirbimo įmonėje „Medrokis“ kilusio gaisro metu sudegė medienos ceche stovėjusi technika. Įtariama, kad traktoriai buvo padegti.

Rokiškio rajone medžio apdirbimo įmonėje „Medrokis“ kilo gaisras.<br>D.Zibolienės („Gimtasis Rokiškis“) nuotr.
Rokiškio rajone medžio apdirbimo įmonėje „Medrokis“ kilo gaisras.<br>D.Zibolienės („Gimtasis Rokiškis“) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Feb 7, 2014, 5:15 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 2:08 PM

Apie gaisrą Kamajų seniūnijoje esančiame Mickūnų kaime Bendrajam pagalbos centrui pranešta penktadienio naktį, praėjus kiek daugiau, nei pusvalandžiui po vidurnakčio. Atskubėję ugniagesiai rado čia įsikūrusios lentpjūvės medienos ceche liepsnojančius tris traktorius. Ugnis iš vidaus jau buvo palietusi ir maždaug pusantro tūkstančio kvadratinių metrų ploto pastato stogą.

Gaisrą gesino trys komandos. Jis buvo numalšintas, tačiau brangios technikos nepavyko išsaugoti. Sudegė traktorius „MTZ 82.1“ su priekaba, teleskopinis krautuvas ir šakinis autokrautuvas. Nudegė apie 50 kvadratinių metrų stogo, iš vidaus aprūko cecho sienos. Ugnis ir dūmai sugadino apie 10 kubinių metrų paruoštų lentelių.

Bendrovės vadovas Steponas Kriaučiūnas sakė kol kas negalįs pasakyti tikslios gaisro padarytų nuostolių sumos. Bet ji sieks kelis šimtus tūkstančių litų.

„Sudegė dalis technikos, kita dalis dar liko. Tačiau gaisras gerokai pristabdė mūsų darbus. Bendrovė dirba jau daugiau, kaip dvidešimt metų, bet nieko panašaus nepatyrėme. Neturime priešų, todėl nieko negalime įtarti padegimu. Svarstome galimybę kreiptis pagalbos į apylinkių gyventojus ir už vertingą informaciją pasiūlyti piniginį atlygį“, – sakė S.Kriaučiūnas.

Svarstant įvairias galimo padegimo versijas, neatmetama, kad technika galėjo būti padegta netyčia. Gaisrą galėjo sukelti ir į cechą įlindę dyzelino vagys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.